Antena Meniu Search
x

Video Lacrimi de bucurie pe o pârtie din Vatra Dornei. Bucuria schiatului, accesibilă și persoanelor cu dizabilități

Coborârea cu schiurile, pe pârtie, nu mai este un vis interzis pentru persoanele cu dizabilităţi. Un scaun ce are schiuri în loc de roţi este funcţional pe o pârtie din Vatra Dornei şi a adus deja multe lacrimi de bucurie pe obrajii celor cu probleme locomotorii.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 08.02.2021, 13:31

Vezi și

Mihnea are 12 ani, este din Iaşi şi suferă de o boală rară, din cauza căreia are probleme de mobilitate. După ce a aflat de acest dispozitiv, a pornit spre Vatra Dornei împreună cu părinţii lui. 

A coborât părtia de mai multe ori, într-un suflet, cu lacrimi de bucurie în ochi.

Elena Damian, mama lui Mihnea: De mult şi-a dorit, tot zicea "mama, cu schiurile!" şi i-am zis "n-ai unde" şi anul ăsta am aflat şi am zis că hai să îl aducem şi într-adevăr a fost foarte bucuros.

Schiul nu este singura activitate de care copilul vrea să se bucure.

Elena Damian, mama lui Mihnea: Îi place apa, se bălăceşte. El ar vrea multe tare, nu vă zic, vara asta a zis că el vrea să se dea şi cu paraşuta.

Scaunul cu schiuri, disponibil de trei săptămâni pe Pârtia Veveriţa, din Vatra Dornei

Şi această doamnă a aflat că poate să încerce schiatul şi a pornit la drum. A venit din Botoşani pentru prima sa experienţă pe pârtie. 

Chiar nu m-am gândit vreodată că o să reuşesc să schiez. Dar se pare că visele chiar pot să devină realitate. 

Sper ca... cât mai multe persoane să aibă parte de aşa ceva. 

Câte ture aţi făcut până acum?

Aceasta este a treia, cred. Sau a patra. Din punctul meu de vedere, aş face până diseară. 

Scaunul cu schiuri este disponibil deja de trei săptămâni pe Pârtia Veveriţa, din Vatra Dornei.

Petru Ariciuc, şef Salvamont Vatra Dornei: Până la sfârşitul sezonului de iarnă acest scaun va fi la dispoziţia tuturor. Persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, în primul rând. Dar şi persoanelor cu alte dizabilităţi, mult mai grave, mult mai... neurologice. 

Coborârea pe pârtie cu scaunul special, cu schiuri, este gratuită. Cei care îşi doresc o astfel de experienţă trebuie doar să facă o programare telefonică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Lacrimi de bucurie pe o pârtie din Vatra Dornei. Bucuria schiatului, accesibilă și persoanelor cu dizabilități