Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Legume ca in gradina bunicii, cu abonament anual

Gradina bunicii a devenit un etalon dupa care judecam tot ce inseamna fruct sau leguma. Si, oricat de mult s-ar da peste cap cei de la marile magazine sa reintroduca savorea de odinioara, trebuie sa admitem ca produsele lor nu sunt la fel de gustoase.

de Redactia Observator

la 10.07.2013 , 21:30

Cu banii primiti de la clienti, un bihorean creste pe pamanturile sale tot felul de legume. Iar la sfarsitul fiecarei saptamani, clientii, in loc sa faca piata, isi asteapta cosul acasa.

Stim cu toti care este circuitul fructelor si legumelor in piete. Taranul roman trudeste luni la rand pe ogor, vrea sa vanda la taraba, dar n-are loc de samsari. Decat sa ramana cu ele in soare, le vinde la pret de nimic respectivilor baieti destepti. Asadar, cum sa avem totusi legume gustoase la preturi decente? Simplu. Eliminam intermediarii.

Liviu Negrescu reuseste sa creasca legume, sa faca un profit si sa nu arunce nimic la gunoi. Nu are niciun secret. Este primul agricultor din Bihor care s-a inscris intr-un proiect indraznet. Practic, cu banii clientilor, Liviu creste legumele. In fiecare saptamana, recolta este impartita clientilor.

Vezi și

Acestia achita un abonament anual, de 1.156 de lei, cu un avans de 200 de lei. Astfel, scapa de grija cumparaturilor si au garantia ca totul este suta la suta natural. Fara ingrasaminte chimice, fara insecticide, fara pesticide.

In gradina familiei Negrescu cresc acum de toate. De la zarzavaturi la rosii, de la cartofi la dovlecei, de la mazare la fasole. Asa ca, de cum se crapa de ziua, Liviu Negrescu merge in gradina. Se asigura ca legumele au suficienta apa si ca nu exista daunatori care sa compromita recolta.

Oricat de mult ii place agricultura si oricat de mandru ar fi de gradina, domnul Liviu nu poate face fata de unul singur. Asa ca este ajutat de familie.

La sfarsitul fiecarei saptamani, Liviu Negrescu alege cele mai savuroase legume si pregateste panerele pentru cei 20 de clienti care-si asteapta cosul cu bunatati.

Momentan, domnul Negrescu este singurul agricultor din Bihor implicat in aceast proiect, care se desfasoara in mai multe judete. Spera sa fie un exemplu pentru ceilalti, iar, cu timpul, agricultura traditionala, fara pesticide si chimicale, sa revina acolo unde ii este locul. In farfuriile romanilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » SPECIAL! Legume ca in gradina bunicii, cu abonament anual