Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
În farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au avut cerinţe speciale din partea clienţilor. Mai exact au vrut ca mâncarea comandată să fie în ton cu ceea ce au votat. Iar bucătarii s-au pliat pe nevoile lor.
În farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au avut cerinţe speciale din partea clienţilor.
Mai exact au vrut ca mâncarea comandată să fie în ton cu ceea ce au votat. Iar bucătarii s-au pliat pe nevoile lor. Au înlocuit varza a la Cluj cu varza de Bruxelles.
Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
De alegerile europarlamentare clienţii şi-au dorit ceva mai deosebit, care să-i ducă cu gândul la alegeri. Bucătarii le-au propus o reteta reinterpretata cu varza de Bruxelles. Adică, varză a la Cluj cu varză de Bruxelles.
În paralel, într-un alt colţ al bucătăriei, pregăteşte garnitura. Cartofii ţărăneşti au un gust aparte pentru sunt gătiţi în tigaia în care înainte a călit ceapa şi ardeiul. Cu acest prilej, aflăm şi un mic secret.
Gustul e completat de mirodenii. Iar la final, clienţii mai votează o dată. De data aceasta, gustul.
Varza de Bruxelles a început să câştige tot mai mult teren în restaurantele româneşti. Un lucru explicabil, în condiţiile în care este bogată în nutrieţi şi are nenumărate beneficii pentru sănătate.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰