Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
În farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au avut cerinţe speciale din partea clienţilor. Mai exact au vrut ca mâncarea comandată să fie în ton cu ceea ce au votat. Iar bucătarii s-au pliat pe nevoile lor.
În farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au avut cerinţe speciale din partea clienţilor.
Mai exact au vrut ca mâncarea comandată să fie în ton cu ceea ce au votat. Iar bucătarii s-au pliat pe nevoile lor. Au înlocuit varza a la Cluj cu varza de Bruxelles.
Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
De alegerile europarlamentare clienţii şi-au dorit ceva mai deosebit, care să-i ducă cu gândul la alegeri. Bucătarii le-au propus o reteta reinterpretata cu varza de Bruxelles. Adică, varză a la Cluj cu varză de Bruxelles.
În paralel, într-un alt colţ al bucătăriei, pregăteşte garnitura. Cartofii ţărăneşti au un gust aparte pentru sunt gătiţi în tigaia în care înainte a călit ceapa şi ardeiul. Cu acest prilej, aflăm şi un mic secret.
Gustul e completat de mirodenii. Iar la final, clienţii mai votează o dată. De data aceasta, gustul.
Varza de Bruxelles a început să câştige tot mai mult teren în restaurantele româneşti. Un lucru explicabil, în condiţiile în care este bogată în nutrieţi şi are nenumărate beneficii pentru sănătate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰