Antena Meniu Search
x

SPECIAL: Micii au fost salvati de la disparitie

Putem rasufla usurati! Micii nostri au scapat la limita de urgia Comisiei Europene, care i-ar fi distrus printr-o miscare scurta, dar precisa: interzicerea bicarbonatului de sodiu in preparatele de carne

Vezi și

Cum au scapat? Printr-o dibacie facuta de autoritatile noastre, care vor sa introduca micii pe lista produselor traditionale. Iar daca intra pe acea lista, nimeni, nimic si niciodata nu le va putea schimba compozitia. Totusi, pana cand micii vor deveni oficial produs traditional vor trece cateva luni bune. Pana atunci, avem parte de o derogare.

Ziua de intai iunie a fost intampinata de romani cu traditionalii mici, care par sa nu lipseasca de la nicio zi de sarbatoare din primavara sau din vara. Evident, bicarbonatul de sodiu a facut ca preparatul sa fie la fel de zemos si gustos ca intotdeauna. Oamenii au uitat de directiva Comisiei Europene care interzice ingredientul in preparatele din carne. Si ca micii sa fie buni, bicarbonatul de sodiu este un ingredient-cheie. Fara el, micii nostri ar arata mai mult ca niste chiftele. Inacceptabil pentru majoritatea romanilor. "Facem rost, sunam, facem acasa, cumparam carnea, bagam si ce scot ei ca sa aiba acelasi gust", spune un cetatean.

Confruntati cu posibilitatea eliminarii bicarbonatului de sodiu din gustosul preparat, romanii sunt la un pas sa faca o criza de nervi. "Sa le spuneti celor de la Comunitatea Europeana ca de la granita incoace romanul mananca mici. Iar cum e micul nostru sa ne lase in pace. Da? E corect?". Micii frumos rumeniti pe gratar sunt in topul preferintelor atunci cand vorbim despre fast food traditional.

Comerciantii sunt insa convinsi ca lipsa bicarbonatului ar schimba radical datele problemei. "Foarte multi clienti am pierde pentru ca este produsul numarul unu in aceasta perioada. Merg chiar foarte bine", explica Luminita Gurin, lucrator comercial. Motiv pentru care autoritatile s-au zbatut sa mentina reteta neschimbata.

Ministerul Agriculturii lupta sa introduca micul pe lista produselor traditionale. Dar cum procesul ar putea dura pana in toamna, vrea sa obtina, intre timp o derogare. Peste trei zile, Comisia Europeana va decide asupra aceste probleme. Mai ales ca vorbim despre 22 de tone de mici in fiecare an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL: Micii au fost salvati de la disparitie