Permisele de pescuit pot fi obţinute şi online. Digitalizarea ARBDD, după reportajul Observator
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării informează că, pentru a veni în sprijinul vizitatorilor RBDD, a actualizat aplicația on-line de pe site-ul oficial https://permise.ddbra.ro, pentru a facilita obținerea mai multor permise. Anunţul vine după un material Observator pe tema birocraţiei.
![Noutăți privind obținerea on-line a permiselor eliberate de ARBDD Noutăți privind obținerea on-line a permiselor eliberate de ARBDD](https://img.observatornews.ro/0/2025/2/11/609687/permis-pescuit-458d44ed.webp?w=430&f=2&v=2)
- Percheziţii cu mascaţii la șeful de campanie al lui Călin Georgescu în dosarul finanţării electorale. DETALII la Observator 19:00
- Demisia lui Iohannis, pe prima pagină a publicaţiilor internaţionale. Ruşii scriu că "decizia a fost determinată de mișcarea partidelor de extremă dreapta"
Digitalizarea a fost făcută după ce Observator a arătat într-un material cât de mult rău face turismului birocraţia. Acum, în loc de completat foaie după foaie, turiştii pot obţine toate permisele online, AICI.
Permisul de fotografiere/filmare care poate fi de 3 tipuri:
• fotografiere/filmare în scop educativ și popularizare, în valoare de 50 lei
• fotografiere/filmare în scop comercial (pentru o echipă de maxim 3 persoane), în valoare de 100 lei
- Evenimente în Bucureşti, marţi 11 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- 11 februarie, Sfântul Mucenic Vlasie. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 11 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- "E atât de frumoasă România că mi se umezesc ochii". Expoziţie unică în Iaşi, cu doar 15 lei. Turiştii spun...
- Isabella a aflat că are o inimă bolnavă în timp ce se pregătea pentru Academia de Poliţie. Fata are o singură...
• survol dronă sub greutatea de 500 grame, în valoare de 50 lei
Permisul de fotografiere/filmare este valabil împreună cu permisele de acces în RBDD.
Permis desfășurare activități – înnoptare pentru turiștii ce efectuează o activitate pe apă, în regim lent, în valoare de 50 lei/noapte/persoană, sau 350 lei/ pachet 7 nopți/persoană.
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a aprobat punctele de înnoptare precum și Regulamentul de vizitare și codul de conduită pentru vizitatorii ce efectuează o activitate pe apă, în regim lent, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.
În accepțiunea acestui document, prin regim lent se înțelege navigația pe apă cu ambarcațiuni fără motor (caiac, canoe, lotcă, canotcă, inclusiv plăci de SUP).
Accesul și înnoptarea pe traseele turistice și în zonele de înnoptare aprobate se vor face numai în baza permisului de acces turist, acces ambarcațiune (caiac, canoe etc.) și a permisului de desfășurare activitate-înnoptare, tarifate conform Ordinului 610/2009. Nu se poate înnopta în aceeași locație două nopți consecutive.
Mai multe detalii privind regulile pentru activitatea de înnoptare sunt disponibile pe site, la Regulamentul de vizitare și cod de conduită vizitatori pentru turism lent
Aceste măsuri sunt menite să protejeze biodiversitatea, dar și să ofere o experiență de bună calitate tuturor vizitatorilor. Ele au caracter obligatoriu. Se impune respectarea lor de către toți operatorii de turism lent și clienții lor, dar și de către persoanele care vizitează RBDD în spiritul turismului lent.
Pe https://permise.ddbra.ro este postat Ghidul de utilizare al aplicației de eliberare permise, valabil pentru toate tipurile de permise eliberate online.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰