Antena Meniu Search
x

Oficialii din Sănătate au recunoscut că în spitale există focare de infecţie

A fost nevoie de tragedia de la Colectiv ca oficialii din Sănătate să afle şi să recunoască, negru pe alb, că în spitale există infecţii, mai multe decât cele declarate.

Vezi și

 A fost nevoie de tragedia de la Colectiv ca oficialii din Sănătate să afle şi să recunoască, negru pe alb, că în spitale există infecţii, mai multe decât cele declarate. Că izolarea pacienţilor cu arsuri grave poate fi făcută doar în şase din cele unsprezece clinici în care au fost trimişi răniţii de la Colectiv. Că nu avem specialişti şi nici laboratoare pentru analize. Dar, cu toate rapoartele, nici până astăzi nu ştim exact câţi dintre cei 63 de tineri răniţi în Colectiv au murit din cauza infecţiilor luate din spitale.

Un raport al Ministerului Sănătăţii, publicat astăzi, arată că în spitalele din Bucureştii există infecţii cu germeni rezistenţi. Mult mai multe decât au fost raportate.

"Incidenţa infecţiilor raportate în luna noiembrie variază între 0-0,8%, cu excepţia Spitalului Clinic de Urgenţă Chirugie Plastică, Reparatorie şi Arsuri unde este de 2,8%."

Adică exact în spitalul ai cărui medici au recunoscut la începutul lunii că au pierdut trei pacienţi din cauza infecţiilor.

Cei pentru care nu au mai existat soluţii de tratament în ţară au fost trimişi în străinătate. Cu plăgi grave, dar şi cu bacterii. Acuzaţiile familiilor au declanşat controale la cele 11 spitale din Bucureşti unde au fost îngrijiţi răniţii din Colectiv. Inspectorii au descoperit, abia acum, că numai şase dintre ele erau pregătite să izoleze răniţii şi să-i ţină departe de infecţii. Iar ministerul se scuză.

63 dintre răniţi n-au mai putut fi salvaţi. Alţii sunt în continuare în spitale. Aceleaşi spitale despre care oficialii ministerului spun că " nu au capacitatea de a realiza autocontrolul privind circulaţia germenilor."

"Lipseşte din spitale personalul specializat necesar controlului şi prevenirii infecţiilor nosocomiale sau este insuficient , iar personalul de îngrijire dedicat este mai mult decât insuficient, ceea ce determină ca riscul de infecţie să crească."

O situaţie care durează de zeci de ani a fost descoperită peste noapte. Peste noaptea de la Colectiv, iar cum ministerul s-a trezit că vrea raportări corecte, speciliaşti capabili să pună un diagnostic rapid. Şi cu lumea, reînfiinţarea specialităţii de microbiologie medicală. Se vorbeşte abia acum de un plan naţional de intervenţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Oficialii din Sănătate au recunoscut că în spitale există focare de infecţie