Antena Meniu Search
x

Povestea ceasurilor din Capitală

Ne vedem la ceas. La 12. La ceas la Universitate, la ceas la gara, la ceas la Obor. Trei ceasuri bune, dar diferite. Fără a avea pretenţia că sunt elveţieni, bucureştenii vor întâmpina Anul Nou după ceasuri diferite. Important e să fie bune şi să aducă bucurii.

Vezi și

Astrologii spun că martea sunt trei ceasuri rele. Si asta deoarece trei ore ale acestei zile sunt guvernate de malefica planeta Marte.

Bucurestenii n-or avea ayi 3 ceasuri rele insa cu siguranta vor avea trei ceasuri diferite.

Ca orice metropolă şi Bucureştiul e împânzit de ceasuri.

Trei însă sunt reprezentative: cel de la Gară, la care te uiţi că să nu pierzi trenul, cel de la Universitate unde se întâlnesc îndrăgostiţii şi ceasul de la Obor. Alt loc de întâlnire important din Capitală.

Începem cu gara de nord. Ceasul arata ora 2 si 12 minute. Ne vom regla si noi ceasul la aceeasi ora. Pentru locuitorii din zona, revelionul va veni peste 9 ore si 48 de minute.

Cât timp bucureştenii de lângă căile ferate vor servi şampania, cei de la Universitate se vor pregăti să numere trecerea în noul an.

Conform ceasului de la Universitate, cei care se vor afla la kilometrul 0 al capitalei la miezul noptii, vor intra in noul an cu 2 minute mai tarziu ca cei de la Gara de nord.

Aşa cum nici economia nu merge în tandem cu socoteala românului, nici ceasul comercianţilor de la obor nu se pupă cu restul. Acolo Revelionul vine şi mai târziu.

Cei de la Obor mai intaryie un minut. O mica diferenta de fus orar, am putea spune, luandf in considerare ca Oborul se afla putin mai departe de centru.

Orice ar arăta orologiile publice din oraş, intrarea în noul an va fi dată de pe ceasul personal al lui Sorin Oprescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Povestea ceasurilor din Capitală