Antena Meniu Search
x

Producția record ar putea ieftini cafeaua, care e cea mai populară băutură în România

Cafeaua s-ar putea ieftini. O veste bună pentru românii care beau tot mai multă. Da, pentru că e cea mai populară băutură de la noi. Iar consumul creşte fabulos de la an la an şi începe la vârste tot mai fragede. 

Vezi și

Cafeaua s-ar putea ieftini. O veste bună pentru românii care beau tot mai multă. Da, pentru că e cea mai populară băutură de la noi. Iar consumul creşte fabulos de la an la an şi începe la vârste tot mai fragede. 

Date recente arată că, în România, piaţa cafelei a ajuns la circa 435 de milioane de euro. Ei bine, creşterea consumului de cafea nu e doar un trend naţional, ci şi unul internaţional. Iar anul acesta, şi producţia va depăşi aşteptările, potrivit Departamentului american pentru agricultură, care estimează şi scăderi importante de preţ. O veste care nu poate decât să ne bucure. 

Pentru mulţi, ziua bună începe cu o cafea. Şi în fiecare zi, în casele românilor şi în restaurante, se condumă cantităţi industriale. Conform unor studii, 70 la sută din adulţii din România beau cafea, iar media ar fi de 40 de litri, anual, pentru fiecare persoană.

Şi la nivel mondial, licoarea amăruie este preferată tot mai mult. Producţia globală de cafea este estimată să crească până la cifra record de 171 de milioane de saci, unitatea de măsură a cafelei. Iar un sac are 60 de kilograme. Asta ar duce, spun experţii, la o scădere a preţului pentru un kilogram.

Brazilia este cel mai mare productor de boabe de cafea, urmată de VIetnam, Honduras şi Columbia. Iar cel mai mare importator este Uniunea Europeană. 40 la sută din producţia lumii este adusă pe bătrânul continent. 

Sunt studii care arată că cei care beau cafea în mod responsabil au un risc mai redus de face diabet sau boala Alzheimer.

Dar pot fi şi efecte negative. Prea multă cofeină provoacă insomnii, creşte tensiunea arterială şi riscul de a suferi un atac de inimă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Producția record ar putea ieftini cafeaua, care e cea mai populară băutură în România