Antena Meniu Search
x

Video Profesor din Piatra Neamţ cercetat după propuneri indecente adresate unei eleve

Un scandal sexuală tulbură liniştea unui liceu din Piatra Neamţ. Un profesor i-a făcut propuneri indecente unei eleve, iar când fata l-a reclamat, bărbatul a trecut şi la ameninţări. Întregul scandal a ajuns şi la Ministerul Educaţiei, iar poliţia a deschis dosar pentru hărţuire.

de Simona Simionescu

la 19.01.2021, 21:55

Vezi și

Profesor în vizorul Poliţiei

"Credeam că trimiţi o poză cu tine goală. O poză incendiară ar mai înfrumuseţa zilele mele de om trecut de 45."  Aşa sună unul dintre mesajele trimise pe whatsapp de un profesor de matematică elevei sale de la clasa de seral. 

Tânăra de 21 de ani l-a reclamat pe dascăl conducerii liceului din Piatra Neamţ abia după trei luni. După care au început să curgă ameninţările, pline de jigniri şi cuvinte licenţioase.

"Eram beat pentru că era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin în boxă la mine, după programul şcolar", ar fi susţinut profesorul în mesaje.

Povestea a ajuns la inspectorul şcolar general, dar şi mai sus, la Ministerul Educaţiei. Cadrul didactic n-ar fi fost la prima abatere. 

Profesorul nu ar fi la prima abatere

Mihai Obreja, Inspector Școlar General Neamţ: "E un eveniment grav, dacă lucrurile stau aşa, şi categoric vom parcurge toţi paşii, adică întâi la nivelul şcolii. Se pare că profesorul a mai creat probleme, nu ştiu dacă de genul acesta, dar e cunoscut ca fiind unul dintre cei care creează probleme"

Dacă profesorul se face vinovat de comportament neadecvat, riscă inclusiv desfacerea contractului de muncă.

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Eleva a depus in cursul zilei de astazi o sesizare aici la conducerea liceului Dimitrie Leonida din Piatra Neamt. Iar cazul profesorului de matematica va intra in atentia Comisiei de disciplina"

De la liceu, însă, nicio reacţie oficială. Doar o uşă trântită în nasul reporterului.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că tânăra ar fi trebuit să anunţe imediat că este hărţuită şi ameninţată.

Mihai Obreja, Inspector Școlar General Neamţ: "Sunt discuţii purtate în noiembrie, ceva decembrie şi în ianuarie. Şi pentru mine e ceva de neînţeles de ce nu a depus o plângere la şcoală imediat, de ce nu a depus probabil o plângere şi la poliţie"

Poliţia s-a autosesizat şi a deschis dosar pentru hărțuire sexuală. În schimb, profesorul nu a reacţionat la solicitările transmise de echipa Observator pentru un punct de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Profesor din Piatra Neamţ cercetat după propuneri indecente adresate unei eleve