Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gustul copilăriei vine din serele ecologice. Roşiile pe care un fermier din Braşov le cultivă în serele lui sunt un deliciu pentru clienţi

Au mărimea unui pepene, sunt strâmbe, dar pote intra uşor în Cartea Recordurilor. Sunt roşiile ecologice pe care un fermier le cultivă în serele lui şi care ajung, la doar câteva ore după ce sunt culese, în bucătăriile restaurantelor din centrul istoric al Braşovului.

de Redactia Observator

la 11.09.2018 , 22:18

Au mărimea unui pepene, sunt strâmbe, dar pot intra uşor în Cartea Recordurilor. Sunt roşiile ecologice pe care un fermier le cultivă în serele lui şi care ajung, la doar câteva ore după ce sunt culese, în bucătăriile restaurantelor din centrul istoric al Braşovului.

Clienţii apreciază gustul şi caută în meniurile localurilor produse cu gustul copilăriei. Chiar dacă sunt şi de trei sau patru ori mai scumpe decât tomatele din supermarket, aproape o jumătate de tonă de roşii, fără urmă de chimicale, pleacă zilnic spre clienţi din serele amenajate de un fost corporatist, într-un sat din Braşov.

"Am avut un kil patru sute, un kil cinci sute. Evident că e inimă de bou şi e a noastră. Deja clientii care cunosc si stiu imi spun: <<Mie sa-mi aduci cea mai stramba si mai urata rosie>>. Ce este perfect e clar modificat genetic", spune producătorul de legume.

Vezi și

Roşia ecologică de mărimea unui pepene este tot mai căutată de proprietarii restaurantelor care au înţeles că produsele fără chimicale garantează fidelitatea clienţilor. Roşiile din solariile lui Lucian Dragomir ajung, în zeci de reţete, pe masa celor care caută într-un restaurant gustul legumelor din copilărie. 

Diferenţa începe în solariile din Vad, un mic sat din Braşov, unde fostul corporatist a ales să devină, cum îi place să-şi spună, un ţăran responsabil. Cu o investiţie de 50 de mii de euro, fermierul cultivă tone de legume, certificate ecologic.

Ce nu se vinde, se transformă în pastă de roşii, care ajunge tot în restaurante sau la clienţi. În solariile din Vad cresc soiuri diferite de roşii, cu gusturi, culori şi arome unice. 

Lucian îşi transportă singur lăzile cu roşii, ardei, dovlecei sau ceapă, toate produse bio, la restaurantele care s-au abonat de câţiva ani la produsele lui. 

Oana Coanta, managerul unui restaurant din Braşov: "Cand vezi in farfurie o felie dintr-o rosie care a avut un kil-două,  te intrebi ce e cu ea? Oamenii la masa au reacţii de uimire, de bucurie. Sunt bucurosi si recunoscatori ca au din nou ocazia sa manace din rosiile alea bune pe care le stiau."

Clienţii îşi pot culege singuri legumele din serele din Vad. Îşi pot alege chiar anumite plante din care să ducă acasă roşii tot anul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Gustul copilăriei vine din serele ecologice. Roşiile pe care un fermier din Braşov le cultivă în serele lui sunt un deliciu pentru clienţi