Video

Şcoala online, un chin pentru părinţii cu mai mulţi copii: "Este o nebunie totală"

De Simona Simionescu.
Publicat: 09.11.2020, 21:15.
Actualizat: 09.11.2020, 21:27

În casa familiei Țerigariu este agitație mare în fiecare zi. Mama este cea care se asigură că Edy, Ianis, David, Tabita, Iosua, cu vârste diferite, de la şcoala zero la facultate, au tot ce le trebuie pentru a face cursurile online.

''Este o nebunie totală, cel puţin la noi. Unul face muzică, unul face sport, altul este la română, altul are seminar'', spune Claudia.

Noroc cu cei mai mari dintre copii. Iosua, student la asistenţă socială, le sare în ajutor fraților atunci când o tabletă nu funcționează.

''Am făcut cumva pe IT-istul prin casă fiind mai mare, mă descurc puţin mai bine, că mai apare- Iosua, ajută-mă'', afirmă băiatul.

Orele online nu sunt doar o provocare pentru răbdarea mamei, ci și pentru bugetul familiei. Pentru ca sunt o familie numeroasă, au fost nevoiți sa facă un efort uriaş pentru ca niciunul dintre copii să nu fie absent de la cursuri.

''Ultima oară am luat trei laptopuri, am luat tabletă, am luat două telefoane şi un amplificator pentru internet'', spune mama copiilor.

Cu toată agitaţia din casă, cei mici simt lipsa şcolii aşa cum era înainte.

Nu este singura familie în care cursurile pe internet au fost o provocare. Am primit de la un telespectator o filmare a unei zile obişnuite de şcoală la clasa zero.

Şcoala online lasă de dorit în opinia majorităţii părinţilor. Două treimi dintre ei evaluează sistemul ca fiind sub așteptările lor. Iar 76% dintre ei sunt îngrijoraţi de efectul negativ al electronicelor asupra copiilor lor, arată un studiu recent.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.