Antena Meniu Search
x

Secretele vedetelor sunt în siguranță! Hackerul "Guccifer" A FOST PRINS la Arad

Românul căutat prin Interpol, care a pus pe jar familiile Bush și Obama, pe Colin Powell și, recent, pe șeful SRI, George Maior a fost prins, azi, de procurorii DIICOT și ofiţerii de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Vezi și

Pe cel suspectat că ar fi Guccifer îl cheamă de fapt Marcel Lazăr Lehel (40 de ani) și a mai fost condamnat pentru că a spart conturile personale ale unor vedete, divulgând informații de natură personală.

De data aceasta însă pe fir au intrat și autorități ale Statelor Unite, care au ajutat la capturarea celui care le-a făcut zile negre.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, citat de Mediafax.

Hackerul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

"Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză", a precizat DIICOT.

VEDETELE CARE AU FOST ȚINTA lui “Guccifer”

Guccifer și-a făcut simțită prezența încă din 2010, când a spart conturile de e-mail şi conturile de Facebook ale Biancăi Drăguşanu, Corinei Caragea, Laurei Cosoi, Roxanei Ivănescu, Ronei Hartner, Denisei Barboni, etc.

foto: Bianca Drăgușanu

Un an mai târziu a fost reținut, procurorii aducându-i o mulțime de acuzații: 25 de infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, 25 de infracţiuni de modificare fără drept şi restricţionarea accesului la date informatice, 25 de infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi 15 infracţiuni de violarea secretului corespondenţei.

În 2012, Guccifer sau "Micul fum", cum își mai spunea, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.

Pericolul gratiilor nu l-a speriat câtuși de puțin pe Guccifer care a început să se distreze iar. Mai mult decât atât, și-a extins interesul și către personalități mondiale.

Printre victimele lui se află actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife (companie de asigurări).

La începutul anului trecut, hackerul "Guccifer" a revendicat și piratarea unor conturi de e-mail aparţinând unor membri ai familiei Bush.

Cel mai mare scandal i-a avut însă în prim-plan pe Collin Powell și Corina Crețu. Relația lor de dragoste a fost făcută publică chiar de Guccifer, care a publicat conversațiile intime dintre cei doi.

Potrivit email-urilor care, Corina Creţu îi scria lui Colin Powell în august 2005: ,,Vremea bună să te facă să vii... '', mesaj la care Colin Powell îi răspundea: ,,Tu şi vremea puteţi face ca asta să se întâmple".

sursa foto: corinacretu.wordpress.com

În ianuarie, anul acesta, Hackerul "Guccifer" a mai făcut o victimă importantă: Directorul SRI, George Maior.

După ce obținea informațiile personale (fotografii, convorbiri) ale victimelor, hackerul român le postape conturile sale de Facebook "Micul fum" şi "Thevem Theven".

Conform unora dintre persoanele afectate, conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia şi Rusia, scria Thesmokinggun.com.

sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Secretele vedetelor sunt în siguranță! Hackerul "Guccifer" A FOST PRINS la Arad