Antena Meniu Search
x

Video Secretul reţetei perfecte de clătite: cele mai căutate arome. "Am învăţat de la bunica mea"

La clătite înainte! 6.000 de clătite delicioase au bucurat vizitatorii la Festivalul Clătitelor din Harghita. Amatori sau bucătari cu experienţă şi-au arătat talentul de a întoarce în tigaie unul dintre cele mai iubite deserturi. Iar umpluturile originale au făcut diferenţa. 

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 08:51

Vezi și

Clătita perfectă există. Iar măiestria celor care ştiu să le facă s-a văzut cu ochiul liber la Ocna de Sus în Harghita! Peste 50 de bucătari şi amatori s-au întrecut în reţete, tehnici de preparare şi umpluturi originale.

Secretul reţetei perfecte

"Este un desert care se prepară foarte repede, din orice avem în casă şi nu durează cât o prăjitură să îl facem şi întotdeauna ne scoate din necaz. Se poate umple cu diferite gemuri, cu urdă, cu brânză sărată cine doreşte", arată un participant la festival. 

"Am învăţat de la bunica mea. Prăjim şi cu fiicele mele. Le mâncăm cu gem, cu ciocolată, cu cacao, dar şi cu caşcaval", spune altcineva. "Reţeta am învăţat-o de la bunica. Punem făină, ouă, sare, lapte şi secret", povesteşte un bucătar. 

Pe acelaşi subiect

Cele mai căutate clătite

Cele mai căutate au fost clasicele clătite umplute cu ciocolată. Aromele exotice au făcut, însă, diferenţa: "Avem lămâie, turtă dulce, mentă sălbatică, lime, lavandă şi portocale. (n.r. Se caută) lime şi mentă pentru că este cu ciocolată"

În total, s-au făcut peste 6.000 de clătite, împărţite gratuit trecătorilor. "Gospodinele din comunitate noastră scot reţetele de clătite din sertar şi vor aduce în faţa voastră diverse sortimente", a declarat Laszlo Nyagrus, primar Ocna de Sus.

Festivalul Clătitelor din Harghita a ajuns la a şasea ediţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Secretul reţetei perfecte de clătite: cele mai căutate arome. "Am învăţat de la bunica mea"