Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL!!! Telefonul, cel mai bun nutritionist

Alimentatia joaca un rol important in viata oricarui om! Daca sunteti pofticiosi si nu stiti sa tineti acest lucru sub control, cantarul va va deveni inamicul principal

de Redactia Observator

la 16.05.2013 , 22:06

Exista, insa, o solutie: sa va fotografiati farfuria cu mancare, inainte sa o goliti. Nu ca sa puneti poza pe Facebook, evident. Pentru ca trebuie sa o fotografiati si dupa ce ati terminat de mancat. Astfel veti sti nu doar ce alimente ati consumat, ci si cate calorii ati inghitit.

Cine poate rezista tentatie de a gusta, macar, dintr-un preparat care arata impecabil si degaja un miros ametitor?! Probabil nimeni. Si, in situatia in care in lumea asta mare sunt atat de multi bucatari priceputi si la fel de multi pofticiosi, cum trebuie sa mancam, ca sa nu ne speriem atunci cand ne suim pe cantar?

O farfurie goala, nu e deloc apetisanta. Lucrurile insa se schimba radical, atunci cand bucatele aburinde isi fac cu ochiul, dar trebuie sa avem grija ce si cat mancam. Mai nou, specialistii spun ca nici nu trebuie sa uitam ce am mancat, asa ca au gasit si o solutie pentru a nu se intampla asta.

Vezi și

O solutie la indemana oricui: telefonul mobil. Mai exact, gadgetul care a devenit o necesitate, poate fi un nutritionist excelent. Tot ceea ce trebuie sa facem e sa fotografie mancare, inainte de a goli farfuria, dar si la sfarsit. Astfel vom sti exact ce si cat am mancat si ne vom putea controla alimentatia.

Aplicatia conceputa de o echipa de doctori britanici doreste sa promoveze „memoria alimentara", astfel incat oamenii sa-si aminteasca ce au mancat si sa fie astfel incurajati sa evite gustarile calorice. Oricum, ca sa nu acumulam kilograme multe, trebuie sa ne convingem creierul ca o farfurie plina, oricand de apetisant ar arata, nu e neaparat buna pentru silueta.

E important si ce avem in farfurie, evident, una e sa ai o salata si alta e sa ai un tort de ciocolata, cu frisca. Dar e important si cat de mult din farfurie e acoperit, pentru ca daca ai o farfurie mai mult goala, din punct de vedere psihologic, lucrurl acesta iti va arata ca ai mancat prea putin.

Cercetatorii au recrutat 12 persoane supraponderale sau obeze si le-au monitorizat de-a lungul a patru saptamani in cadrul unui studiu pilot. Voluntarii au accesat aplicatia de peste cinci ori pe zi, in medie, inregistrand 2,7 „episoade" zilnice de mancat sau baut. De-a lungul perioadei studiate, participantii au slabit in medie 1,5 kilograme. Sase voluntari au slabit un kilogram sau mai mult, patru au slabit intre sub un kilogram, iar ceilalti doi au crescut in greutate cu 100 si respectiv 400 de grame.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » SPECIAL!!! Telefonul, cel mai bun nutritionist