Antena Meniu Search
x

Topul tarilor turistice

Multi romani pleaca in strainatate pentru concediul de vara iar strainii care vin pe Litoral pot fi numarati pe degete. Cei mai multi se duc la munte sau viziteaza orasele istorice si Capitala

Vezi și

Anul trecut ne-au vizitat tara 1,5 milioane de turisti straini. Vi se pare mult? Ce spuneti atunci de 80 de milioane de turisti?

Milioane de oameni din toata lumea au aceeasi destinatie in fiecare an. Daca adaugam alte atractii, de la Valea Loarei, la Coasta de Auzur si de la partiile de sute de kilometri din Alpi pana la Euro Disney Land, atunci nu ne mira ca peste 80 de milioane de turisti straini viziteza Hexagonul. Mai precis, 83 de milioane in 2012. SUA ocupa locul secund cu 67 de milioane de vizitatori in 2012. Medalia de bronz se imparte intre China si Spania, cu 57 de milioane de turisti gazduti anul trecut. Romania a primit doar 1,5 milioane de turisti straini. Dar sa vedem si partea mai putin placuta. Sezonul turistic nu pare cel mai potrivit pentru a vedea Turnul Eiffel. S-ar putea sa faci insolatie asteptand la coada!

Topul destinatiilor turistice

Franta: 83 mil. turisti

SUA: 67 mil. turisti

China: 57 mil. turisti

Spania: 57 mil. turisti

Romania: 1,5 mil. turisti

surse: INS si World Tourism Barometer

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Topul tarilor turistice