Antena Meniu Search
x

Video Trei din cinci români şi-ar dori să-şi împartă munca între casă şi birou, în următoarea perioadă

Cine a muncit tot anul de acasă se lasă greu dus la birou acum. Tot mai mulţi angajaţi şi-ar dori un sistem hibrid, câteva zile muncă de acasă, câteva la birou. De cealaltă parte, companiile încep să se pregătească pentru reîntoarcerea angajaţilor la birouri pe program complet. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 13.02.2021, 22:20

Vezi și
  • 64% dintre angajaţi şi-ar dori un sistem hibrid, conform unui studiu în România.
  • În aşteptarea angajaţilor reîntorşi la birou, companiile fac investiţii în clădiri tocmai pentru a face trecerea mai uşoară pentru toţi.

Alexandra lucrează în marketing şi, de când a început pandemia, face asta doar de acasă. Deşi a fost reticentă la început, acum nu-şi mai poate imagina întoarcerea la birou.

Alexandra, marketing: ”Cred că ar fi foarte greu să mă obişnuiesc din nou la birou. Mi-am făcut deja o rutină şi lucrez după un program modificat. Dacă înainte mergeam la birou la 9, acum încep chiar mai devreme”.

Munca de acasă i-a afectat pe unii angajați

64% dintre angajaţi şi-ar dori un sistem hibrid, conform unui studiu. Câteva zile acasă, câteva la birou. Aşa ar reuşi să facă şi economii, pentru că ar plăti mai puţin pe transport, haine sau mâncare. În plus, s-ar simţi mai protejaţi de infecţia cu Covid 19.

Ana Vişian, marketing manager: ”Procentul celor care au ramas la birou este în continuare mare, vs. media europeană. Suntem undeva la 54% din studiul nostru”.

Sunt puţini cei care nu vor să se mai întoarcă deloc la birou. Andrei, spre exemplu, a aşteptat cu nerăbdare ziua în care să nu mai fie nevoit să muncească de acasă.

Andrei Boca, leasing manager: ”Mi se pare foarte sănătoasă separarea între casă, familie, locul de relaxare şi locul în care muncim, suntem productivi şi creativi”.

Cele două săptămâni pe care le-a petrecut lucrând de acasă i s-au părut Roxanei o eternitate.

Roxana Gheorghe, consilier juridic: ”Chiar am observat eu la nivel psihic că se resimte, mă simţeam din ce în ce mai tristă, deşi nu avem motive. Până şi machiajul de dimineaţă îmi lipsea ca femeie”.

Companiile fac investiții să-și țină în siguranță angajații

În aşteptarea angajaţilor reîntorşi la birou, companiile fac investiţii în clădiri tocmai pentru a face trecerea mai uşoară pentru toţi.

Georgiana Oltenescu, director marketing: ”Noi suntem optimişti, ne uităm în continuare în piaţă pentru mai multe achiziţii”.

Un studiu realizat de un site de recrutare pe aproximativ 1300 de angajaţi arată că trei din cinci şi-ar dori să-şi împartă munca între casă şi birou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Trei din cinci români şi-ar dori să-şi împartă munca între casă şi birou, în următoarea perioadă