Antena Meniu Search
x

Video Turiştii care vor să meargă la munte sau în Bucovina, de Paşte, încă mai găsesc locuri disponibile

În prag de Paşte, în pensiunile din Braşov sau Bucovina încă mai găsim locuri libere. Nu mai este aglomeraţia din anii precedenţi. Pentru a atrage turişti, cei din HoReCa vin cu oferte atât pentru Paşte, cât şi pentru 1 mai.

De Redactia Observator la 28.04.2021, 09:48
Vezi și
  • O noapte de cazare, de Paşte, în Gura Humorului costă 200 de lei.

În Poiana Braşov, înaintea pandemiei, era o misiune imposibilă ca pe ultima sută de metri să mai prinzi un loc liber. Toate camerele erau rezervate încă din luna februarie. Anul acesta, însă, turiştii au de unde alege chiar şi în Săptămâna Mare. 

Marina Tiu, reprezentant hotel: Am pregătit cazare cu mic dejun la 55 de euro camera dublă pentru doi adulţi şi am pregătit mese festive cu mâncare tradiţională de prânz, de 10 euro, şi cina, la 13,5 euro. Gradul de ocupare este de 55%.

Şi pentru că weekendul de Paşte se suprapune cu cel de 1 mai, hotelierii au pregătit şi pachete speciale. 

Remus Apostolescu, reprezentant hotel: O să avem şi pentru iubitorii grătarelor un brunch de 1 mai şi, bineînţeles, sărbătorile de Paşte. O să-i aşteptăm pe turişti cu ouă roşii, pască şi, în ziua de Paşte, un dejun tradiţional. Tarifele încep de la 245 de euro de persoană, în cameră dublă. Mai avem puţine locuri disponibile.  

Pe acelaşi subiect

Şi în Bucovina, gazdele îi vor aştepta pe turişti cu mese îmbelşugate: "Pentru mesele de sărbătoare, sărbătoarea Paştelui, pregătim drob de miel, borş de miel, ouă, friptură de miel. Avem tochitură tradiţională, avem berbecuţ şi mămăligă cu brânză şi smântână. Şi avem şi preparate tradiţionale: cârnaţi, muşchi, pastramă, tot de la producători locali". 

O noapte de cazare, de Paşte, la o pensiune din Gura Humorului costă 200 de lei

În meniul de sărbătoare vor fi şi cozonacii şi pasca făcute după reţetele specifice zonei: "Cozonacul îl facem cu ouă, lapte, mirodenii, cacao, mac, smântână. Aici facem pască cu smântână, smântână de casă, de la producătorii locali. Smântână cu stafide, brânză cu stafide şi ciocolată cine doreşte".  

În noaptea de Înviere, turiştii pot merge la slujbă la mănăstirile Humorului şi Voroneţ, care sunt în apropiere. Asta nu înseamnă că vor lenevi a doua zi. 

Ionela Ghișovan, director CNIPT Gura Humorului: Am pregătit nişte trasee spectaculaose care duc în vârful pârtiei de schi Şoimul. Şi acolo avem şi un turn de Observare, putem vedea oraşul de la înălţime. Avem tiroliană peste râul Moldova şi un turn de căţărări, foarte multe activităţi, biciclete, ATV-uri.

De Paşte, pentru o noapte de cazare la o pensiune din Gura Humorului, turiştii plătesc 200 de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Turiştii care vor să meargă la munte sau în Bucovina, de Paşte, încă mai găsesc locuri disponibile

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul