Antena Meniu Search
x

UPDATE / Militarul mort în Afganistan a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem

În urmă cu patru ani l-a salvat telefonul mobil. În el s-a oprit schija care putea să-i ia viaţa. Se întâmpla pe pâmânt românesc, în poligonul de la Cincu. Acum, transportorul blindat i-a devenit cavou.

Vezi și

 Militarul ucis în Afganistan va ajunge mâine, acasă, în sicriu. A fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent. Acasă îl aşteaptă o soţie îndurerată şi o fetiţă de un an şi jumătate.

A trecut pe lângă moarte de mai multe ori în cele şase misiuni, pe care le-a avut departe de casă. În 2010, a fost chiar la un pas de ea. Şi-a văzut trei colegi cum se sting şi a simţit că s-a născut pentru a doua oară. Chiar în poligonul de la Cincu unde un proiectil a explodat în timpul unui exerciţiu.

Plutonierul major Claudiu Constantin Vulpoiu a fost rănit atunci. A scăpat ca prin minune pentru că ţinea la piept, telefonul mobil.

Atunci a trăit şi câţiva ani mai târziu a devenit tată. Soţia lui a născut o fetiţă. Pentru ele s-a întors pe front, la război. Să le ofere un viitor. Iar dragostea pentru meserie l-a ucis.

După două luni de misiune a fost ţinta unui atac kamikaze, în deşertul afgan, pe autostrada care leagă Kabulul de Kandahar. O bombă pe patru roţi s-a înfipt în maşina de luptă în care se mai aflau încă cinci militari români.

Ei au scăpat, răniţi. El a murit pe loc, în transportorul blindat. Acasă, la Craiova, îl plâng toţi. În ţară, în toate garnizoanele s-a intonat dimineaţă imnul României în memoria militarului căzut la datorie.

Ministrul apărării a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a ofiţerului, post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler. Militarul va fi adus mâine, acasă şi va înmormântat peste trei zile în cimitirul Sineasca din Craiova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » UPDATE / Militarul mort în Afganistan a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem