Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Clujul câştigă teren în preferinţele turiştilor, atât români cât şi străini

Clujul câştigă teren în preferinţele turiştilor. Români şi străini. Iar oamenii nu ajung doar pentru festivalurile care au loc în ultimii ani acolo.

de Redactia Observator

la 20.08.2018 , 22:47

Clujul câştigă teren în preferinţele turiştilor. Români şi străini. Iar oamenii nu ajung doar pentru festivalurile care au loc în ultimii ani acolo. Vor să descopere pas cu pas frumuseţile din inima Transilvaniei.

Aproape 300.000 de oameni au făcut asta de la începutul anului. Mai mulţi chiar decât în Constanţa. Iar oraşul profită de pe urma vizitatorilor. S-a transformat într-una dintre destinaţiile de lux ale ţării.

La orele dimineţii, turiştii îşi încep ziua cu o cafea la înălţime. Au Clujul la picioare. După o plimbare pe Cetăţuie, câteva momente de relaxare sunt mereu binevenite. Mai ales când în faţa ochilor ţi se devăluie aşa privelişte. 

Vezi și

Şi cum o singură zi nu este de ajuns să te bucuri de frumuseţile oraşului, tot mai mulţi îşi prelungesc şederea.

La multe hoteluri preţurile încep de la 100 de euro pe noapte. Sunt însă şi turişti care preferă să închirieze apartamente. În acest penthouse, de pildă, clienţii au la dispozitie un living spaţios si o terasă cu vedere panoramică. 

Adel Prigoană, property manager: "Majoritatea celor care aleg apartamentele în regim hotelier în detrimentul hotelurilor sunt oameni care vor să aibă confortul  exact ca şi acasă. Apartamentele variază de la studio, până la apartamente cu trei camere. Prețurile pleacă de la 180 de lei până la 500 de lei."

Aici turiştii îşi pot prepara singuri mâncarea. Totusi, dacă nu vor să gătească, magazine si restaurantele sunt la tot pasul.

Turiştii sunt aşteptaţi în acest restaurant doar cu rezervare. Se bucură de intimitate şi de o atmosferă plăcută. În plus, bucătarii dau asigurări că toate fructele şi legumele folosite sunt cumpărate direct de la agricultori. 

Silviu Chelaru - proprietar bucatar: "Starterele se învârt pe la 20 de lei farfuria,  felurile principale de la 30, până pe la 45 şi 50 de lei."

Pentru cei cu dare de mână însă, în Cluj se găsesc şi unele dintre cele mai scumpe restaurante din ţară. Unde un singur fel de mâncare costă peste 100 de lei.

"Sunt din Olanda, Cred că este minunat, îmi place Clujul, am ajuns acum două zile, este foarte frumos", spune un turist olandez.

Cei mai mulţi turişti străini care au sosit la Cluj au fost din Italia, Germania şi Franţa.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Clujul câştigă teren în preferinţele turiştilor, atât români cât şi străini