Antena Meniu Search
x

Scandal cu un mare magazin de electronice. Mii de români au cumpărat produse cu zero lei, dar nu le-au mai primit

Mii de români care au crezut că fac afacerea vieţii lor au trăit o cruntă dezamăgire. Şi-au comandat gadgeturi de zero lei. Însă, n-au mai primit comenzile.

Vezi și

Mii de români care au crezut că fac afacerea vieţii lor au trăit o cruntă dezamăgire. Şi-au comandat gadgeturi de zero lei. Însă, n-au mai primit comenzile. Magazinul de electronice a anunţat că a fost vorba despre o eroare de soft. Clienţii au făcut deja plângeri la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului.

De la sisteme performante pentru jocuri, la smartphone-uri şi laptop-uri de ultimă generaţie, românii s-au înghesuit să-şi adauge în coşul de cumpărături electronice cu zero lei. În total, peste 40.000 de produse au avut afişate, timp de câteva ore, preţuri derizorii. 

Printre ele, laptop-uri care depăşesc, în realitate, 9.600 de lei, sisteme IT pentru jocuri în valoare de 3.320 de lei sau smartphone-uri de ultimă generaţie, de 5.400 de lei bucata. Bucuria cumpărătorilor nu a durat, însă, prea mult: "Am primit acel email de înştiinţare cum că a fost o greşeală în sistem, că-şi cer scuze şi, pentru că suntem clienţi fideli, ne pot oferi un voucher de 50 de lei pe care putem să-l folosim doar pe site şi doar dacă cumpărăm peste 250 de lei."

Nemulţumiţi, clienţii au făcut plângeri pe bandă rulantă la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. 

Pe acelaşi subiect

Firma de produse electronice le-a cerut scuze clienţilor pe un site de socializare: "Valoarea reală a acestor comenzi este de peste 28 de milioane de euro. Onorarea comenzilor înregistrate cu preţ derizoriu sau 0 lei ar perturba piaţa de electro-IT pe următorii 3 ani şi ar afecta în mod serios compania noastră."

Acum, oamenii îşi mai pot recupera doar banii pe care i-au plătit pentru transport, adică aproximativ 15 lei pentru fiecare comandă. Cât despre produse, sunt slabe şanse să le mai fie livrate vreodată, spun inspectorii ANPC. Compania riscă, însă, amenzi usturătoare. 

Inspectorii ANPC spun că se aşteaptă ca numărul plângerilor să crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Scandal cu un mare magazin de electronice. Mii de români au cumpărat produse cu zero lei, dar nu le-au mai primit