Antena Meniu Search
x

Ziua Copilului: Ce cadouri pregătesc părinţii pentru micuţi

În zeci de state din întreaga lume, pe 1 iunie se sărbătoreşte Ziua Copilului, zi care se vrea a fi, în fapt, o sărbătoare pentru copiii din întreaga lume.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 17:12

Părinţii îşi doresc ca micuţii lor să fie la curent cu cele mai noi tehnologii
Părinţii îşi doresc ca micuţii lor să fie la curent cu cele mai noi tehnologii
  • Ziua Copilului se sărbătoreşte pe 1 iunie în câteva zeci de ţări din întreaga lume.

Denumirea oficială este Ziua internaţională a copilului şi se sărbătoreşte în special în statele aflate, pe vremuri, sub influenţa Uniunii Sovietice, dar şi în state precum China, Bosnia Herţegovina, Slovacia, Polonia, Cambodgia, Cehia, Ecuador, Nicaragua sau Laos. S-a stabilit ca 1 iunie să fie Ziua internaţională a copilului pentru că pe 1 iunie avem, practic, prima zi calendaristică de vară în Emisfera Nordică.

Oarecum surprinzător, numărul ţărilor care sărbătoresc Ziua internaţională a drepturilor copilului pe 20 noiembrie este aproape la fel de mare ca cel al ţărilor care sărbătoresc Ziua Copilului pe 1 iunie. Ţările respective, printre care Canada, Elveţia, Egipt, Filipine, Finlanda, Grecia, Irlanda sau Serbia, sărbătoresc Ziua internaţională a drepturilor copilului pe 20 noiembrie pentru că la 20 noiembrie a fost adoptată Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului.

Statele Unite ale Americii sărbătoresc Ziua internaţională a copilului în a doua duminică a lunii iunie, pentru că în a doua duminică a lunii iunie din 1857, reverendul Charles Leonard a organizat un serviciu special dedicat şi pentru copii.

În alte state ale lumii, Ziua Copilului se sărbătoreşte în prima duminică din iulie (Australia), pe 17 martie (Bangladesh), pe 12 aprilie (Bolivia), pe 9 septembrie (Costa Rica), pe 4 aprilie (Hong Kong) sau pe 12 iunie (Haiti).

Pe acelaşi subiect

Gadgeturile, la mare căutare de Ziua Copilului

Deşi cei mai mulţi dintre ei sunt trecuţi de prima tinereţe sau poate chiar de a doua, părinţii par că au reuşit să se adapteze vremurilor în care trăim şi îşi doresc ca micuţii lor să fie la curent cu cea mai nouă tehnologie. 

Din acest motiv, gadgeturile sunt la mare căutare de Ziua Copilului, astfel că micuţii ajung să se trezească, de 1 iunie, că primesc în dar un telefon, o tabletă, console de jocuri, etc.

Specialiştii atrag atenţia că tot mai puţini părinţi au grijă să oferă micuţilor, de Ziua Copilului, cadouri care să îmbine utilul cu plăcutul, cum ar fi cărţi, bilete la spectacole sau vizite la muzeu.

Pe de altă parte, de când 1 iunie a devenit zi nelucrătoare, a crescut numărul părinţilor care oferă micuţilor excursii. Cadourile personalizate sau cele care să permită copiilor să relaţioneze cu alţi copii sunt, de asemenea, la mare căutare, părinţii dorindu-şi ca cei mici să nu fie solidari.

Specialiştii atrag atenţia că, indiferent de cât de costisitoare sunt cadourile, trebuie alese astfel încât acestea să nu provoace depedenţă sau să nu fie periculoase, respectiv să conţină piese care pot fi înghiţite sau vopseluri care pot fi inhalate.

De asemenea, specialiştii atrag atenţia că este în scădere numărul părinţilor care oferă copiilor cadouri care să-i facă să se îndrepte către sport, iar din acest motiv a crescut numărul micuţilor care au probleme din cauza faptului că nu fac suficientă mişcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ziua Copilului: Ce cadouri pregătesc părinţii pentru micuţi