Meniu
Search
x

Antrenamente pentru o siluetă de invidiat. Ce sfaturi au specialiştii

În fiecare an, odată cu apropierea verii, sălile de sport sunt invadate de femei care vor să fie într-o formă fizică perfectă! E cam târziu, spun antrenorii de fitness.

De Redactia Observator la 14.05.2019, 17:32
Vezi și

În fiecare an, odată cu apropierea verii, sălile de sport sunt invadate de femei care vor să fie într-o formă fizică perfectă! E cam târziu, spun antrenorii de fitness. Sportul trebuie să fie un mod de viaţă, nu doar ceva care să ajute doar în momentul în care trebuie să ieşim pe plajă, în costum de baie. Mai mult, cele care intră în acelaşi timp şi la dietă, pot să aibă nişte probleme de sănătate grave, care nu se vor manifesta imediat.

Primul lucru pe care trebuie să-l învăţaţi atunci când ajungeţi într-o sală de fitness este să aveţi poziţia corectă atunci când faceţi exerciţiile.

Şi, pentru că - pe plajă - nu aveţi cum să vă ascundeţi corpul, trebuie să faceţi nişte exerciţii specifice. E bine să vă pregătiţi psihic pentru momentul în care veţi constata că antrenamentele făcute timp de 2-3 luni nu vă transformă complet corpul.

Florin Cujbă: În general, este un fenomen chiar la nivel mondial. când dă un pic de vreme frumoasă afară, avem o reacţie. Vai, trebuie să ne dezbrăcăm şi se văd lucruri. Ce ne place, ce nu ne place la noi şi clar ne activăm deodată - hai, să facem mişcare.

Specialiştii spun, însă, că rezultatele spectaculoase se pot obţine, dar cu mari riscuri.

Cornelia Condeescu: Daca tot anul eu nu am facut antrenamente si acum in doua luni de zile as vrea sa am un beach body adevarat este posibil ca de fapt aceste doua luni sa insemne un supra-antrenament si un consum al masei musculare daca alimentatia nu este conforma cu antrenamentele pe care le avem.

Iar dacă faceţi şi cură de slăbire în acelaşi timp cu antrenamentele mult prea dese şi mult prea intense, apar noi probleme.

Florin Cujbă: Pe termen scurt poate nu ai o reacţie negativă, dar pe termen lung pot apărea anumite probleme articulare, cât şi osoase.

Dar, dacă fitnessul vă devine un stil de viaţă, organismul va reacţiona corect şi se va adapta, astfel încât să obţineţi rezultatele dorite. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Antrenamente pentru o siluetă de invidiat. Ce sfaturi au specialiştii