Antena Meniu Search
x

Demba Ba, după incidentul de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir: "Colţescu m-a sunat şi şi-a cerut scuze"

La mai mult de o săptămână de la scandalul cu tentă rasistă izbucnit la meciul dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir, din grupele UEFA Champions League, gestul comis de arbitrul român Sebastian Colţescu produce, în continuare, vâlvă.

de Redactia Observator

la 17.12.2020, 18:40

Demba Ba şi Pierre Webo, antrenor secund la Istanbul Başakşehir, au fost principalii acuzatori ai arbitrului român
Demba Ba (în dreapta) l-a acuzat pe Sebastian Colţescu de faptul că a utilizat o expresie rasistă în timpul meciului - Hepta
  • Sebastian Colţescu a fost acuzat că a utilizat o expresie rasistă în timpul meciului dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir.
  • Demba Ba a fost, alături de Pierre Webo, unul dintre principalii acuzatori ai arbitrului român.

Atacantul Demba Ba, unul dintre personajele implicate în scandalul de la Paris, a vorbit pe larg, pentru presa din Turcia, despre ce s-a întâmplat în Franţa, dar mai ales după evenimentele care au urmat meciului din UEFA Champions League.

Conform news.ro, Demba Ba ar fi precizat, printre altele, că arbitrul român Sebastian Colţescu l-ar fi sunat la câteva zile după meci şi şi-ar fi cerut scuze.

"Sebastian Colţescu m-a sunat şi mi-a explicat că nu este un om rasist. Şi-a cerut scuze pentru ceea ce s-a întâmplat. Îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat", a fost mesajul transmis de atacantul senegalez.

În plus, Demba Ba a recunoscut că dialogul dintre el şi Sebastian Colţescu a fost mediat de fostul fotbalist Ousmane N'Doye, jucător care a evoluat 10 ani în România şi care a fost coleg cu Demba Ba la naţionala Senegalului.

Pe de altă parte, Demba Ba a pus tunurile pe neamţul Thomas Tuchel, antrenorul formaţiei Paris Saint Germain, pe care îl acuză că nu a avut atitudinea potrivită: "Mi-aş fi dorit ca anumite persoane de la echipa din Paris, în special una, să fie în faţa camerei pentru a explica modul în care ne-a tratat, pentru că nu accept asta şi nu voi accepta niciodată. Vorbesc despre antrenor (n.r. - Thomas Tuchel), dar nu voi detalia situaţia. Cu siguranţă va vorbi el despre asta. A discutat cu unul sau doi jucători din echipă şi ne-a învinuit de cum s-au derulat evenimentele. Este problema lui, nu a mea. Dacă îl voi vedea vreodată, voi vorbi cu el despre asta".

Sebastian Colţescu, acuzat că a utilizat o formulă rasistă la meciul dintre Paris Saint Germain şi Istanbul Başakşehir

Pe 8 decembrie, la Paris, formaţia locală şi Istanbul Başakşehir s-au înfruntat în ultima etapă din grupele UEFA Champions League. După doar câteva minute de la startul partidei, duelul a fost întrerupt din cauza unui incident cu iz rasist.

Jucătorii celor două formaţii au părăsit suprafaţa de joc, după ce arbitrul de rezervă, Sebastian Colţescu, ar fi avut o reacţie cu tentă rasistă. Pus de centralul Ovidiu Haţegan să-l identifice pe oficialul oaspeţilor pentru care solicitase eliminarea, Colţescu ar fi utilizat formularea "ăla negru", formularea considerată drept una rasistă de oaspeţi.

Colţescu solicitase eliminarea lui Pierre Webo, antrenor secund la oaspeţi, pentru proteste repetate. În ajutorul tehnicianului a sărit atacantul Demba Ba, care a protestat vehement la modul în care s-a exprimat arbitrul român.

Jocul s-a reluat abia a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri, iar la finalul meciului Paris Saint Germain s-a impus fără drept de apel, scor 5-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Sport » Demba Ba, după incidentul de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir: "Colţescu m-a sunat şi şi-a cerut scuze"