Antena Meniu Search
x

FCSB - Virtus în primul tur preliminar din UEFA Champions League. Totul despre viitoarea adversară a campioanei României

Marţi a avut loc tragerea la sorţi pentru primul tur preliminar din UEFA Champions League, iar sorţii au scos în faţa FCSB, campioana en-titre a României, formaţia Virtus, din San Marino.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 15:27

Darius Olaru ar urma să fie liderul FCSB în preliminariile UEFA Champions League
Darius Olaru ar urma să fie liderul FCSB în preliminariile UEFA Champions League - Profimedia

FCSB a câştigat primul titlu de campioană a României, după o pauză de nouă ani, iar oamenii lui Gigi Becali au speranţe mari în ceea ce priveşte un parcurs cât mai lung în cupele europene.

Afaceristul visează inclusiv la o calificare în grupele UEFA Champions League, dar drumul către masa bogaţilor este extrem de complicat. Şi începe în San Marino, FCSB fiind repartizată, la tragerea la sorţi a primului tur preliminar din UEFA Champions League, într-o dublă interesantă cu Virtus, campioana din San Marino.

FCSB ar urma să joace primul meci în deplasare, pe 9 sau 10 iulie, iar returul va avea loc la Bucureşti, pe 16 sau 17 iulie.

Articolul continuă după reclamă

Virtus a câştigat, în sezonul 2023-2024, în premieră titlul de campioană a statului San Marino. Vorbim despre o echipă care s-a înfiinţat tocmai în 1964, dar până în actualul sezon nu a obţinut rezultate remarcabile.

Virtus joacă în premieră în cupele europene, în sezonul 2024-2025, este antrenată de Luigi Bizzotto şi are în componenţă aproape în exclusivitate jucători italieni, la care se adaugă doar câţiva reprezentanţi ai statului San Marino.

Cei mai cunoscuţi jucători din lotul lui Virtus sunt Michele Rinaldi (fost la Udinese şi Bari, două selecţii în naţionala de tineret a Italiei), Manuel Battistini (53 de selecţii în naţionala statului San Marino), Loris Tortori (fost la Venezia şi Cesena) şi Alessandro Golinucci (54 de selecţii în naţionala statului San Marino).

Virtus a câştigat la mare luptă titlul de campioană a statului San Marino, având, la finalul sezonului 2023-2024, doar două puncte avans faţă de La Fiorita. Golgeterul echipei a fost Simone Benincasa, cu 14 reuşite, doar locul 6 în clasamentul golgeterilor din San Marino.

Tragerea la sorţi pentru turul II preliminar din UEFA Champions League are loc miercuri, 18 iunie 2024, când FCSB nu mai beneficiază de statutul de cap de serie, astfel că poate da peste echipe de top precum PAOK Salonic (Grecia), Maccabi Tel Aviv (Israel), Sparta Praga (Cehia), Malmo FF (Suedia) sau Midtjylland (Danemarca).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Sport » FCSB - Virtus în primul tur preliminar din UEFA Champions League. Totul despre viitoarea adversară a campioanei României