Antena Meniu Search
x

Video Tatăl lui Novak Djokovic şi-a comparat fiul cu Iisus Hristos: "Încearcă să-l crucifice" | VIDEO

Scandalul în care este implicat Novak Djokovic atinge un nou nivel. Srdjan Djokovic, tatăl liderului mondial, a chemat lumea la prostest în Belgrad.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 17:48

Vezi și

Tatăl lui Djokovic şi sora acestuia, Djordje, au cerut sprijinul sârbilor pentru a se aduna la un protest în încercarea de a sensibiliza opinia publică mondială, dar mai ales autorităţile din Australia. Srdjan Djokovic a mers atât de departe în demersul său încât a comparat situaţia prin care trece acum fiul său cu patimile lui Iisus Hristos. "Încearcă să-l crucifice", a spus tatăl sportivului.

Srdjan Djokovic le-a spus oamenilor adunaţi la protest că Nole este ţinut captiv în Australia. "Îl ţin în închisoare", a spus tatăl lui Djokovic. Autorităţile australiene au răspuns imediat la o acuzaţie de o asemenea gravitate: "E liber să plece oricând doreşte".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Novak Djokovic nu este ţinut "captiv" şi poate pleca oricând vrea din Australia

Ministrul de Externe din Serbia spune că Novak Djokovic a fost "păcălit să călătorească în Australia pentru a fi umilit", însă oficialii australieni au respins orice scenariu cum că sportivul este ţinut captiv într-un hotel din Melbourne, declarând că acesta este liber să plece din ţară oricând doreşte.

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan Djokovic, a organizat un protest, joi, în Serbia, el plângându-se de faptul că fiul său va fi ţinut “în închisoare” în Australia până luni. Sute de oameni au participat la protestul din faţa clădirii parlamentului sârb, la Belgrad. Mulţi dintre protestatari fluturau steaguri ale Serbiei şi scandau: “Novak”. Mama, tatăl şi fratele sportivului s-au adresat mulţimii. “Gândiţi-vă la asta, până luni îl vor ţine pe el, cel mai bun sportiv din lume, în închisoare”, a spus Srdjan Djokovic.

Ministerul australian de Interne a reacţionat, vineri, precizând că Djokovic nu este ţinut captiv în hotelul din Melbourne şi că sportivul este liber să părăsească ţara oricând doreşte. “Djokovic nu este ţinut captiv în Australia. El este liber să plece oricând doreşte”, a afirmat ministrul Karen Andrews.

Proteste în faţa hotelului unde este ţinut Djokovic

Izolat în camera de hotel, Djokovic nu sărbătoreşte singur Crăciunul pe rit vechi. La Melbourne, zeci de susţinători înfocaţi ai sârbului au cântat şi dansat în stradă până la lăsarea serii şi au continuat protestele chiar şi pe timp de ploaie.

O manifestaţie masivă de susţinere a fost organizată şi la Belgrad de către familia sportivului. Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic: "Îl ţin pe Novak, mândria noastră, în captivitate. Novak este Serbia şi Serbia este Novak. Prin umilirea lui Novak, umilesc Serbia şi poporul sârb".

Soţia lui Djokovic a lansat un apel la unitate şi iubire printr-un mesaj în mediul online, prin care le-a mulţumit susţinătorilor. Jelena Djokovic este preşedintele fundaţiei de caritate Djokovic şi s-a aflat la rândul său ţinta unor polemici în 2020, când a răspândit pe social media un video care susţinea că 5G-ul provoacă COVID.

Chiar şi aşa, Novak Djokovic rămâne un erou pentru sârbi şi se bucură de susţinere neconditionată. Miza este uriaşa pentru Novak Djokovic. Sârbul ar putea deveni la Australian Open, primul jucător de tenis din istorie care câştigă 21 de titluri de Grand Slam şi să le ia faţa rivalilor Federer şi Nadal. Sportivul va afla luni dacă va fi expulzat din ţară sau va putea participa la turneu.

Novak Djokovic află luni dacă trebuie să plece din Australia

Scandal mondial după ce Australia refuză intrarea în ţară a celui mai bun jucător de tenis din lume. Novak Djokovic a fost ţinut peste 9 ore pe aeroportul din Melbourne, sub pază armată, iar la final a fost anunţat că viza de intrare i-a fost anulată. Pentru că nu este vaccinat, Novak Djokovic spera să joace la Australian Open în baza unei scutiri medicale. Djokovic va afla abia luni daca va fi primit în Australia, când va fi judecat apelul de o instanţă din Melbourne. Până atunci este ţinut sub pază într-un hotel pentru refugiaţi.

Novak Djokovic a ajuns pe pământ australian încrezător că va putea juca turneul pe care l-a câştigat de 9 ori şi care l ar putea transforma în cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Pentru că nu e vaccinat, aşa cum cer regulile de la Australian Open, spera să joace în baza unei scutiri medicale. La sosirea pe aeroportul din Melbourne, însă, planurile i-au fost date peste cap. Djokovic a fost dus într-o cameră a poliţiei de frontieră, i s-a luat telefonul şi a fost ţinut sub pază armată. Motivul? Avocaţii lui Djokovic ar fi completat formulare greşite la intrarea în Australia, nu actele speciale pentru cei care care călătoresc în baza unei scutiri medicale. Au urmat nouă ore de interagatoriu fără niciun rezultat.

Spre dimineaţă numărul 1 mondial a aflat chiar că e în pericol să fie expulzat. "Viza i-a fost anulată. Este decizia lui dacă vrea să facă apel, dar dacă o viză este anulată, persoana respectivă trebuie să părăsească ţara", a declarat Greg Hunt, ministrul australian al Sănătăţii. Explicaţiile australienilor nu îi conving însă pe oficialii sârbi. "Este persecuţie politică, în care sunt toţi implicaţi, chiar şi premierul Australiei. Când nu poţi să învingi pe cineva pe teren, atunci recurgi la lucruri de genul acesta", a declarat Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Tatăl lui Novak Djokovic şi-a comparat fiul cu Iisus Hristos: "Încearcă să-l crucifice" | VIDEO