Antena Meniu Search
x

Scandal mondial, cu Djokovic în prim plan. S-au implicat de la miniştri şi premieri, la şefi de state: fanii au făcut pelerinaj la hotelul unde sârbul e ţinut "prizonier"

Scandal mondial după ce Australia refuză intrarea în ţară a celui mai bun jucător de tenis din lume. Novak Djokovic a fost ţinut peste 9 ore pe aeroportul din Melbourne, sub pază armată, iar la final a fost anunţat că viza de intrare i-a fost anulată. Pentru că nu este vaccinat, Novak Djokovic spera să joace la Australian Open în baza unei scutiri medicale. Djokovic va afla abia luni daca va fi primit în Australia, când va fi judecat apelul de o instanţă din Melbourne. Până atunci este ţinut sub pază într-un hotel pentru refugiaţi.

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 19:24

Vezi și

Novak Djokovic a ajuns pe pământ australian încrezător că va putea juca turneul pe care l-a câştigat de 9 ori şi care l ar putea transforma în cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Pentru că nu e vaccinat, aşa cum cer regulile de la Australian Open, spera să joace în baza unei scutiri medicale. La sosirea pe aeroportul din Melbourne, însă, planurile i-au fost date peste cap. Djokovic a fost dus într-o cameră a poliţiei de frontieră, i s-a luat telefonul şi a fost ţinut sub pază armată. Motivul? Avocaţii lui Djokovic ar fi completat formulare greşite la intrarea în Australia, nu actele speciale pentru cei care care călătoresc în baza unei scutiri medicale. Au urmat nouă ore de interagatoriu fără niciun rezultat.

Spre dimineaţă numărul 1 mondial a aflat chiar că e în pericol să fie expulzat. "Viza i-a fost anulată. Este decizia lui dacă vrea să facă apel, dar dacă o viză este anulată, persoana respectivă trebuie să părăsească ţara", a declarat Greg Hunt, ministrul australian al Sănătăţii. Explicaţiile australienilor nu îi conving însă pe oficialii sârbi. "Este persecuţie politică, în care sunt toţi implicaţi, chiar şi premierul Australiei. Când nu poţi să învingi pe cineva pe teren, atunci recurgi la lucruri de genul acesta", a declarat Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei.

Tatăl jucătorului crede că fiul său este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea

Tatăl jucătorului crede că fiul său este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. "Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate", a declarat tatăl lui Djokovic pentru presa sârbă. Oficialii australieni sunt însă de neclintit. "Regulile sunt reguli şi nu trebuie să existe excepţii pentru nimeni", a declarat Scot Morrison, premierul Australiei.

Pe acelaşi subiect

Fanii lui Djokovic sunt revoltaţi. S-au strâns în faţa hotelului destinat refugiaţilor, unde tenismanul este ţinut sub pază. De la fereastra camerei de sale, Djokovic le-a arătat o inimă. Suporteriii-au răspuns cu un dans tradiţional sârbesc. Cel mai bun jucător al lumii va sta închis în hotel până luni când se va judeca apelul. "Îl ţin ca pe prizonier. Nu este corect. Nu este uman", a declarat Dijana Djokovic, mama lui Novak Djokovic.

Situaţia lui Djokovic, motiv de ironii pe internet

Cei mai mulţi australieni susţin decizia oficialilor, mai ales că au trebuit să suporte una dintre cele mai dure carantine din lume. Oamenii nu sunt de acord să existe scutiri pentru nimeni, indiferent de statut. Nici colegii lui Novak Djokovic nu sunt convinşi că el a procedat corect. "Dacă ar fi vrut neapărat, ar fi jucat aici, în Australia, fără nicio problemă, nu? Fiecare e liber să decidă pentru el, dar există şi consecinţe, nu?", a declarat Rafael Nadal.

În toată pandemia Novak Djokovic a fost în tabăra antivacciniştilor. A refuzat să respecte multe dintre reguli, iar în vara anului 2020, a organizat o petrecere uriaşă, pe Marea Adriatică, în urma căreia el şi majoritatea invitaţilor s-au infectat cu SARS Cov-2. Pentru a putea intra în Australia, călătorii trebuie să prezinte dovada că sunt vaccinaţi cu cel puţin două doze sau să aibă recomandare medicală care să justifice de ce nu s-au imunizat. Oficialii australieni cer ca Djokovic să explice public motivele care îl împiedică să se vaccineze. Jucătorul s-a ales cu o nouă poreclă NoVax Djokovic, dar şi cu mai multe meme-uri. Printre cele mai populare: una în care rivalul său Roger Federer este în rol de vameş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Sport » Scandal mondial, cu Djokovic în prim plan. S-au implicat de la miniştri şi premieri, la şefi de state: fanii au făcut pelerinaj la hotelul unde sârbul e ţinut "prizonier"