Antena Meniu Search
x

Meci cu emoţii pentru Simona Halep. Românca, din nou faţă în faţă cu Maria Şarapova

Simona Halep merge în optimile China Open, fază în care va evolua cu Maria Şarapova, rusoaica în faţa căreia a pierdut toate cele şapte partide jucate împreună.

Simona Halep merge în optimile China Open, fază în care va evolua cu Maria Şarapova, rusoaica în faţa căreia a pierdut toate cele şapte partide jucate împreună.

Meciul Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în optimile de finală ale China Open, după ce a beneficiat, marţi, de abandonul Magdalenei Rybarikova (Slovacia), locul 28 WTA, la scorul de 6-1, 2-1. Halep va evolua în manşa următoare cu Maria Şarapova, locul 104 WTA, venită din calificări.

Halep face schimbări în jocul ei şi acestea par să o ajute. Cu o bună dispoziţie fizică, românca ridică nivelul de agresivitate şi variază loviturile. În plus, în meciul cu Rybarikova, Halep a încercat de câteva ori să vină la fileu, iar rezultatele nu au fost dezamăgitoare. Însă cel mai mult a protejat-o serviciul, cu o proporţie de reuşită a primului de 73 la sută. Şi cel de-al doilea a fost mai bine plasat, a avut un efect mai mare, astfel că a făcut destule puncte în acest fel, peste 50 la sută.

Obişnuită să varieze ea loviturile şi să macine cu slice-ul de rever, Rybarikova a fost obligată să alerge pe tot terenul de cadenţa loviturilor stânga-dreapta ale Simonei Halep. Jucătoarea din Slovacia a greşit mult, a servit destul de rău şi nici nu a mai fost la fel de dispusă la efert ca în partida anterioară cu sportiva din Constanţa, disputată la 10 august, la Toronto. Rybarikova a acuza şi probleme fizice, ea solicitând un consult medical la scorul de 1-6, 1-2.

Setul I a fost un monolog al jucătoarei române. Cu două break-uri, la 1-0 şi la 3-0, ea a condus cu 5-0 şi a avut o minge de set. Rybarikova a anulat-o şi a obţinut primul ghem după mai multe egalităţi. Halep a făcut apoi 6-1 şi a pus capăt setului, după 36 de minte.

În setul al doilea, Halep a ratat un avantaj de trei mingi de break consecuive, în primul ghem. L-a scorul de 1-1, ea a câştigat pe serviciul adversarei, iar Rybarikova a acuzat o stare de rău şi s-a retras, după ceva mai mult de 50 de minute de joc.

La rândul ei, Maria Şarapova a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1, pe compatrioata ei Ekaterina Makarova, locul 33 WTA, calificându-se în optimile de finală ale China Open.

Halep nu a învins-o niciodată pe Şarapova, în şapte partide jucate până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la finalul lunii august, în turul I al US Open, când rusoaica a câştigat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.

Calificarea în optimi este recompensată la China Open cu un premiu de 71.774 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sport » Meci cu emoţii pentru Simona Halep. Românca, din nou faţă în faţă cu Maria Şarapova