Selfie-urile pot fi mortale. În România însă, pericolul e ignorat de autorități
Zeci de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza selfie-urilor făcute în locuri periculoase. Fenomenul a determinat autorităţile din multe state să ia măsuri, astfel, la obiective turistice importante au apărut indicatoare care interzic acest tip de fotografii.
Zeci de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza selfie-urilor făcute în locuri periculoase. Fenomenul a determinat autorităţile din multe state să ia măsuri, astfel, la obiective turistice importante au apărut indicatoare care interzic acest tip de fotografii. În România nu există statistici oficiale. Nici măcar o campanie de informare asupra pericolului.
Parcul Cişmigiu, ora prânzului. Zeci de tineri profită de vremea frumoasă pentru a posta o fotografie pe Instagram. Un selfie reuşit se alege din câteva zeci făcute în acelaşi loc. Cu cât o fotografie este mai spectaculoasă, cu atât este mai apreciată pe reţelele de socializare.
De multe ori însă, un selfie spectaculos se transformă într-unul periculos.
Nu de puţine ori, o parte dintre aceste aventuri s-au terminat tragic. Peste 250 de parsoane de pe intreg globul au murit in ultimii 5 ani din cauza selfiurilor periculoase. Cele mai mortale zone sunt considerate cladirile inalte, podurile si chia sinele de cale ferata.
Săptămâna trecută, un tânăr de 22 de ani din Vrancea a murit electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de marfă pentru un selfie. Chiar şi deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost la un pas de moarte în acest weekend, tot pentru o fotografie.
Un caz şocant vine şi din Panama, unde o turistă a căzut de la etajul 27 al unui bloc, în timp ce-şi făcea tot un selfie. Astfel de cazuri au determinat autorităţile din Rusia şi India să inventeze indicatorul "Selfie-ul Interzis". Ideea este luată în considerare şi de alte state.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰