Antena Meniu Search
x

Vlogger, blogger sau programator, cele mai căutate meserii

Vlogger, blogger sau programator sunt cele mai vânate meserii de către tinerii din ziua de azi. Cel puţin asta arată studiile de pe piaţa muncii care analizează dorinţele tinerilor.

de Redactia Observator

la 06.04.2019, 14:11

Vezi și

Vlogger, blogger sau programator sunt cele mai vânate meserii de către tinerii din ziua de azi. Cel puţin asta arată studiile de pe piaţa muncii care analizează dorinţele tinerilor.

E dificil ca deja din ultimul an de liceu să ştii pe ce drum vrei s-o apuci în viaţă, însă cu siguranţă meseriile părinţilor noştri nu mai sunt la mare căutare. Odată cu avansul tehnologic, au apărut şi noile meserii.

Astfel, 27% dintre respondenţii studiului spun că meseria visurilor lor este cea de programator, pe locul doi ar fi marketingul, apoi cea de designer de jocuri şi cele mai noi meserii, cea de blogger şi vlogger.

Cele mai puţin căutate locuri de muncă, însă, sunt cele de pilot şi lucrător în construcţii. Tot din acest studiu aflăm că românii sunt cei mai încrezători când vine vorba de meseriile digitale, chiar înaintea unor ţări precum Italia, Germania, Marea Britanie sau Spania.

51% dintre români ar prefera să lucreze pentru ei

Românilor le place să fie şi proprii lor şefi, mai exact 51% dintre ei ar prefera să lucreze pentru ei decât pentru o companie, iar pentru peste 40% dintre respondenţi fericirea depinde de cât de bine sunt plătiţi şi de permanenţa unui loc de muncă.

Tinerii au fost întrebaţi şi de sfaturile pe care le-au primit în alegerea carierei. Aproape jumătate spun că au fost sfătuiţi în alegerea unei cariere, dar nu i-a ajutat cu nimic.

Până în 30% spun că sfaturile pe care le-au primit au fost de ajutor. 18% nu au primit niciun sfat, iar 6% nu ştiu sau nu sunt siguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Vlogger, blogger sau programator, cele mai căutate meserii