Antena Meniu Search
x

Vremea 20 februarie. Ninsori şi ploi în cea mai mare parte a ţări. Avertizare meteo până sâmbătă seara

Vineri noapte spre sâmbătă, cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în jumătatea de sud-vest a ţării şi pe spaţii mici în rest. La munte va ninge, în Maramureş, local în Transilvania şi în jumătatea de nord a Moldovei, iar din a doua parte a nopţii şi în Oltenia şi în vestul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. 

de Monica Palade

la 19.02.2021, 22:48

Vremea 20 februarie. Ninsori şi ploi în cea mai mare parte a ţări. Avertizare meteo până sâmbătă seara - Hepta

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 10 l/mp. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 2 grade. Pe spaţii mici, în regiunile sud-estice, se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Vremea 20 februarie în ţară

Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitaţii în regiunile sud-vestice şi sudice, local în cele centrale şi pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, în sudul şi în estul Transilvaniei, în Moldova, precum şi în Oltenia şi local în Muntenia vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie, care vor favoriza formarea poleiului.

În celelate regiuni vor fi mai ales ploi. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, izolat consistent. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade. Pe parcursul nopţii vor fi condiţii să se formeze ceaţă.

Presiunea atmosferică va creste dinspre sud-est, incat regimul baric va deveni puternic anticiclonic.

Vremea 20 februarie în Capitală

Vineri noapte spre sâmbătă, cerul va fi mai mult noros, iar condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4...-2 grade.

Cerul va fi noros, iar în prima parte a intervalului temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie şi vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de 1...2 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

Presiunea atmosferică va creşte de la o valoare deja mai mare decât cea normală

Vremea 20 februarie la munte

Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a intervalului pe arii relativ extinse temporar va ninge. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, izolat consistent. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Avertizare meteo de ninsori, lapoviţă şi depuneri de polei

ANM a emis o informare meteo de ninsori, lapoviţă şi posibile depuneri de polei, care intră în vigoare de vineri seara şi până sâmbătă la ora 18.00. Avertizarea este valabilă la nivelul întregii ţări, inclusiv în Capitală.

În nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului, arată prognoza ANM. La munte temporar va ninge.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10-15l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

Informarea meteo este în vigoare de vineri ora 20.00 până sâmbătă la ora 18.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 20 februarie. Ninsori şi ploi în cea mai mare parte a ţări. Avertizare meteo până sâmbătă seara