Vremea

Vremea 29 iunie - 12 iulie. Temperaturi resimţite de peste 40 de grade Celsius (Video)

De Veronica Micu. Publicat pe 29.06.2020 la 14:59 Actualizat pe 29.06.2020 la 15:09

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 iunie - 12 iulie 2020.

Meteorologii au anunțat prognoza pe două săptămâni

Vremea 29 iunie - 12 iulie. Meteorologii anunță temperaturi resimţite de 40 de grade Celsius

captura video YouTube / Jurnal DeVreme

  • În prima săptămână, în majoritatea regiunilor, temperaturile medii se vor situa în jurul valorii de 30 de grade.
  • Mai cald va fi în Banat, Dobrogea şi Oltenia.

În prima săptămână de prognoză, România va fi împărțită în două: în vest, centru, nord vor fi furtuni, iar în sud și în sud-est, caniculă.

Se vor înregistra maxime de 35..37 grade Celsius la umbră, iar valorile resimțite ca urmare a umidității ridicate vor fi spre 40 de grade Celsius, chiar și peste.

Cel mai cald va fi în Câmpia Românã, în Lunca Dunãrii şi în Dobrogea continentalã.

Potrivit jurnaldevreme.ro, minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

Vremea 29 iunie - 12 iulie în Banat

În Banat, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 28 şi 34 de grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datei de 2 iulie.

Cele mai mici minime termice se vor atinge în prima dimineaţă din luna iulie, când media lor se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cele mai mari, în 3 iulie, între 18 şi 20 de grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor va fi puţin mai scăzută, cea a maximelor se va încadra între 26 şi 30 de grade, iar a minimelor între 14 şi 17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 1 iulie.

Prognoza meteo 29 iunie - 12 iulie în Crișana

În Crişana, în prima zi de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32 de grade, în cea de a doua se va răci cu aproximativ 5 grade, pentru ca în următoarele două să se revină la medii de peste 30 de grade.

Zilele care vor urma vor avea medii ale maximelor termice, în general, între 26 şi 28 de grade. Media temperaturilor minime va avea variaţii mai mari tot în prima săptămână, când se va situa între 14 grade în data de 1 iulie şi 19 grade în 3 iulie. În cea de a doua săptămână media minimelor va oscila în general între 14 şi 16.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în prima zi şi după data de 1 iulie.

Vremea 29 iunie - 12 iulie în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi caldă, chiar călduroasă în prima zi, precum şi în jurul datei de 2 iulie, când media maximelor termice va depăşi 30 de grade.
În restul intervalului aceasta se va situa în general între 25 şi 29 de grade.

Cele mai mari minime vor fi la începutul intervalului, precum şi între 3 şi 5 iulie, când media lor va atinge 15...17 grade. În celelalte zile vor avea variaţii între 12 şi 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 29 iunie - 12 iulie în Maramureș

În Maramureş, media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade în data de 29 iunie, până spre 26 de grade în 30 iunie, apoi va creşte din nou spre 31 de grade în 2 iulie.

În zilele următoare, până la finalul intervalului de prognoză, aceasta va avea variatii între 24 şi 28 de grade. Temperaturile minime vor fi ridicate la începutul intervalului, media lor situându-se în jurul a 17 grade, în 1 iulie va scădea cu 4...5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare primelor zile. Din 5 iulie şi până la finalul intervalului de prognoză media minimelor termice va fi în general între 13 şi 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Vremea 29 iunie - 12 iulie în Moldova

În Moldova, vremea va fi caldă, călduroasă pe arii extinse în 29 iunie, precum şi în 2 şi în 3 iulie, când temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade.

În restul intervalului media acestora se va situa în general între 27 şi 29 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 16 şi 19 grade în prima săptămână, apoi se vor situa în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele două zile şi după data de 3 iulie.

Prognoza meteo 29 iunie - 12 iulie în Dobrogea

În Dobrogea, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, media maximelor termice vor oscila între 28 şi 32 de grade, iar a minimelor între 18 şi 22.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului şi după data de 3 iulie.

Vremea 29 iunie - 12 iulie în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de peste 30 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra între 29 iunie şi 4 iulie, când media se va situa în jurul a 34 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 16 şi 19 grade.

Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe suprafeţe mici, între 29 iunie şi 3 iulie, apoi pe arii extinse.

Prognoza meteo 29 iunie - 12 iulie în Oltenia

În Oltenia, până în data de 3 iulie vremea va fi foarte caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32...34 de grade, apoi valorile termice maxime vor scădea uşor, iar media lor se va situa între 28 şi 31 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 16 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori între 3 şi 5 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere după data de 2 iulie.

Vremea 29 iunie - 12 iulie la munte

La munte, media maximelor termice va avea variaţii între 19 şi 22 de grade până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 şi 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 şi 13 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Citește și: Alertă de vijelii, ploi torențiale și grindină în mai bine de jumătate de țară. 31 de județe, sub cod galben până marți dimineață Canicula ia locul ploilor torențiale, în următoarele zile, conform specialiștilor meteo

În articolul

Vremea 29 iunie - 12 iulie. Prognoza meteo pe două săptămâni

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Asistentă din Sibiu, răpusă de coronavirus. Avea 49 de ani și doi copii: "Nu am putut face nimic ca să o salvăm"pe observatornews.ro
Raed Arafat: ”Mulți deja nu mai cred că există virusul”pe observatornews.ro
🔞🔞🔞 Scene uluitoare în Craiova! Amant în pielea goală, fugărit prin oraș de soțul înşelat! VIDEOpe a1.ro
Anunțul momentului în România! Ministrul Sănătății, mesaj categoric! Ce se va întâmpla în România 😷pe a1.ro
20 de țări au impus restricții românilor. Unde nu mai putem să călătorimpe spynews.ro
Stop la munte sau la mare? Anunțul lui Raed Arafat despre următoarele măsuri de restricțiepe spynews.ro
Povestea soților condamnați la 16 ani de închisoare și 74 de lovituri de bici care au reușit să plece în altă țară și să înceapă o viață nouăpe antenasport.ro
Un student grec a mers 3.500 de kilometri pe bicicletă, timp de 48 de zile, pentru a ajunge acasă. Ce l-a determinat să facă astape antenasport.ro
Fetița meape antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
GATA! Avem vaccin ANTI COVID-19pe antena3.ro
Bianca Drăgușanu șochează din nou! Cum a ajuns vedetă în presa internaționalăpe antena3.ro
Cum arata masina Audi construita in 1938 care avea o viteza maxima de 431 de km/hpe cars.ro
Poveste de iubire între Sebastian Ghiță și Laura Codruța Kovesi?! Dezvăluirile care au zguduit scena politicăpe playtech.ro
„Închisoarea medicală” de pandemie nu conține avizul CSM, deși ea se contestă la judecătorpe jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro