Antena Meniu Search
x

Video Zăpadă de peste 2 metri la Bâlea Lac. Stratul de omăt a acoperit inclusiv hotelul de gheață

Ninsorile şi viscolul au făcut probleme în nordul ţării. Oamenii din cinci sate hunedorene au rămas fără curent electric după ce firele de înaltă tensiune au fost rupte de crengi. Iar zeci de călători au rămas blocaţi mai bine de cinci ore în tren pe un câmp din cauza copacilor care au căzut pe şine. La Bâlea Lac, zăpada de peste doi metri a acoperit chiar și hotelul de gheaţă. 

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 08:18

Vezi și

În comuna Vaţa de Jos, cinci sate au rămas pe întuneric încă din noaptea de duminică spre luni după ce copacii încărcaţi de zăpadă s-au prăbuşit peste liniile de electricitate. Localnicii spun că de ani de zile nu au mai prins o iarnă cu atât de multă zăpadă. 

Mai multe drumuri comunale au fost blocate de copaci. Ore întregi muncitorii au încercat să dea deoparte copacii masivi rupţi sau scoşi pur şi simplu din rădăcini.

Ioan Lință, primar, comuna Vața de Jos: Drumuri blocate, catune izolate unde nu se poate ajunge. Dacă se întâmplă ceva cu un cetăţan trebuie să intervină o ambulanţă, nu este acces. 

Zăpada a dat peste cap şi traficul feroviar. Zeci de călători au rămas blocaţi 5 ore în trenuri pe un câmp între Petroşani şi Crivadia.

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Obsevaror: În Hunedoara, trei trenuri de călători au fost blocate după ce mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată. 

Un copac s-a înfipt în parbrizul unei mașini, la Sighișoara

În Sighişoara, trei bărbaţi şi-au văzut moartea cu ochii după ce un copac rupt de vânt s-a înfipt în parbrizul maşinii în care erau. 

Am văzut nişte crengi, am călcat maşina, pedala, să nu mă prindă tot pomul. O creangă s-a rupt şi a intrat prin parbriz. 

Tânărul a avut noroc, rănile sunt superficiale. 

Vântul a prăbuşit un saivan peste o turmă de 300 de oi

În judeţul Cluj, viscolul a rupt copacii sau i-a scos cu totul din rădăcini. 

Alex Prunean, reprter Observator: Cele mai mari probleme au fost pe acest drum judeţean care duce sus in munte, spre comuna mărişel, peste 50 de arbori au fost smulsi si aruncati pe carosabil. Acum, soferii mai pot folosi doar o bandă de circulaţie.

Vântul puternic a prăbuşit un saivan peste o turmă de 300 de oi. 80 de animale n-au mai putut fi salvate. Iar în Suceava camioanele au rămas blocate pe drumurile acoperite cu zăpadă şi gheaţă. 

Zăpadă de peste 2 metri la Bâlea Lac

La Bâlea Lac, zăpada de peste doi metri a acoperit chiar hotelul de gheaţă. 

Vremea se mai domoleşte în primele zile din martie, când vom avea temperaturi normale pentru această perioadă şi câteva ploi răzleţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Zăpadă de peste 2 metri la Bâlea Lac. Stratul de omăt a acoperit inclusiv hotelul de gheață