Rezultate finale Bac 2023, sesiunea de toamnă. Edu.ro a publicat notele după rezolvarea contestaţiilor
Rezultate finale BAC 2023 toamnă - edu.ro. Astăzi s-au afişat rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, pe bacalaureat.edu.ro şi la avizierele centrelor de examen. Elevii trebuie să utilizeze codul de candidat pentru a afla ce notă au luat la Bacalaureat, iar mediile sunt anonimizate. Aflaţi de pe observatornews.ro toate detaliile cu privire la examenul naţional de Bacalaureat 2023.
UPDATE ORA 12:00 Rezultatele finale la BAC 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate. Elevii trebuie să introducă codul de candidat pe bacalaureat.edu.ro pentru a afla ce note au luat.
Rata finală de promovare (toate promoțiile), înregistrată în a doua sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (după soluționarea contestațiilor), este 32,5%. În ansamblu, se constată o majorare de 2,7% față de rezultatele inițiale (29,8%), transmite Ministerul Educaţiei.
Primele rezultate la sesiunea august 2023 a examenului naţional de Bacalaureat au fost publicate vineri, rata cumulată de promovare (toate promoţiile). ”Rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale - toate promoţiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare. Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi (8.504), 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, arăta Ministerul Educaţiei.
Peste 33.900 de candidați s-au înscris în acest an la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, potrivit Ministerului Educației. Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.600 de candidați provin din promoţia anului 2023, iar aproximativ 11.300 de candidați sunt din promoţiile anterioare.
- Cea mai mare notă luată la Bacalaureatul din toamnă. Pe primul loc, o elevă de la Colegiul Sfântul Sava
- Rezultate Bac 2023, sesiunea de toamnă. Edu.ro a afișat notele de la Bacalaureatul de toamnă
- Câţi bani primesc elevii de 10, cu notă maximă la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat. "Performanţa merită...
Examenul de Bacalaureat 2023, sesiuneavde toamnă, a început miercuri, 16 august. Elevii claselor terminale de liceu au susţinut prima probă a examenului de bacalaureat în sesiunea de toamnă, la limba şi literatura română, unde au avut de realizat un eseu: tema si viziunea despre lume, reflectate într-o operă de Mihail Sadoveanu. La subiectul II, candidații au primit poezia "S-a spulberat", de Tudor Arghezi, în baza căreia au avut de realizat un comentariu din care să reiasă relația dintre idea poetică și mijloacele artistice.
Pe 17 august, sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2023 a continuat cu proba obligatorie a profilului. Cei de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică au susținut examenul la Matematică, iar cei de la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.) au dat examen la Istorie, potrivit Edupedu. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 s-a încheiat cu proba la alegere a profilului.
Pe bacalaureat.edu.ro şi www.observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a XII-a: subiecte, barem şi rezultate BAC 2023. Ministerul Educației va publica marți, 29 august, rezultatele finale la Bacalaureat 2023, iar elevii își vor afla notele în baza unui cod unic.
Bac toamnă 2023. Lucrările au fost corectate digitalizat
Foile candidaţilor de la Bacalaureatul de toamnă au fost scanate şi trimise aleatoriu în ţară pentru corectare. Toţi profesorii le-au evaluat în acelaşi timp, din faţa computerului. Diferenţa pentru elevi este că nu se mai securizează colţul paginii iniţiale, prima pagină rămâne cu datele la vedere, pentru că secretizarea o va face platforma digitală automatizat. Elevul va preda lucrarea către supraveghetorul din sala de examen, care va scana cu grijă fiecare pagină scrisă. Lucrarea va fi încărcată pe serverul securizat de STS şi, cu un singur click, va ajunge pe două computere, aleatoriu alese, din două colţuri diferite de ţară.
Platforma identifică automat diferenţele de note între cei doi evaluatori. Când diferenţa este mai mare de un punct, lucrarea se distribuie automat altor doi evaluatori din ţară. Se elimină cea mai mare şi cea mai mică dintre note şi se face media între notele rămase. Primul avantaj e că profesorul nu va mai putea greşi nota unui copil atunci când o trece pe tabel. Al doilea, speră Ministerul Educaţiei, este eliminarea fraudelor de la Bacalaureat.
Ce urmează pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2023 nici în sesiunea de toamnă
Elevii care au susținut Bacalaureatul trebuie să obțină cel puțin nota 5 la toate probele scrise pentru a promova examenul, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6. Media generală de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.
Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie în sesiunile următoare. În cazul nepromovării, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.
Bac 2023 sesiunea de vară. Rată de promovare de 75%
Conform rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat, rata de promovare a fost de 75%. În sesiunea de vară, 78 de candidaţi au încheiat probele scrise cu media 10.
Sesiunea de toamnă bacalaureatului este organizată pentru elevii care nu au promovat examenul în prima sesiune, dar și pentru cei care au promovat examenele de corigenţe. Pe bacalaureat.edu.ro şi observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a XII-a din România: subiecte, barem şi rezultate Bacalaureat 2023.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰