Antena Meniu Search
x

Simulările naționale, cu prezență fizică, indiferent de scenariu. Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Prezența fizică la simulări și evaluări este permisă, indiferent de scenariul în care se află localitatea, cu excepția celor în care a fost instituită carantina, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.03.2021, 13:23

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat simulările pentru clasa a 8-a și a 12-a încep în data de 29, respectiv 22 martie - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Joi, 11 martie 2021, au fost înregistrate 5.236 cazuri noi cu coronavirus.
  • Ministrul Educației a îndemnat la respectarea regulilor de protecție, care includ aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea.

„Conform ultimului ordin de ministru comun, prezența pentru simulări și evaluări la clasa a doua, a patra și a șasea este permisă cu prezență fizică, indiferent de scenariu, în toate școlile, cu excepția zonelor care sunt carantinate, caz în care, prin suspendarea tuturor activităților și a celor didactice, din păcate va trebui să vedem ce soluție alternativă putem găsi pentru derularea evaluărilor și simulărilor în cazul în care ele vor fi în continuare carantinate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Oficialul a precizat că simulările pentru clasa a 8-a și a 12-a încep în data de 29, respectiv 22 martie.

Ministrul Educației a îndemnat la respectarea regulilor de protecție, care includ aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea.

Cîmpeanu a anunțat că se fac demersuri pentru a susține o testare non-invazivă, care va fi mai ușor de efectuat și mai acceptată de către părinți.

Ce prevede Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății

Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.459/280/06.03.2021 permite organizarea simulărilor examenelor naționale, cu prezență fizică, inclusiv în unitățile de învățământ din localitățile aflate în scenariul roșu, cu condiția respectării normele de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

"Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, cu condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv distanțare corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii", se arată în documentul menționat.

Coronavirus, 11 martie: Cazurile noi depășesc 5.000

Potrivit celui mai recent bilanț, în ultimele 24 de ore au fost 5.236 de români confirmați cu noul coronavirus, iar 96 au murit. 

Numărul bolnavilor din ATI a depășit 1.170, iar 774.277 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 21.252 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Pe teritoriul României, 49.670 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.004 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.554 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 137 de persoane.

Bucureștiul și 4 judeţe, în scenariul roşu

Bucureștiul a rămas, joi, în scenariul roșu, cu o incidență de 3,36 la mie, de la 3,16 la mie miercuri. Capitala a înregistrat 1.102 noi cazuri de infectare.

În scenariul roșu mai sunt Brașovul cu 3,34 la mie, Clujul cu 3,25, Ilfovul cu 3,67 la mie și Timișul, cu 5,22 la mie.

Cele mai multe cazuri noi înregistrate joi sunt în Bucureşti - 1.102, Brașov - 297, Timiș - 396, Constanța - 270 și Cluj - 216.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Simulările naționale, cu prezență fizică, indiferent de scenariu. Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu