Antena Meniu Search
x

Video A alunecat în curte şi a murit îngheţat de frig, la -13 grade. Bărbatul locuia singur, iar copiii sunt plecaţi în străinătate

Cinci români au murit în cea mai rece noapte din această iarnă. Temperaturile au ajuns la aproape minus 20 de grade Celsius. Trei femei şi doi bărbaţi din Moldova n-au rezistat frigului cumplit şi au murit îngheţaţi. Mulţi au fost găsiţi de rude sau vecini prăbuşiţi în curte. Gerul se înmoaie doar mâine, dar de vineri revine în forţă.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 19:20

Vezi și

Gerul cumplit a răpus mai mulţi români într-o singură noapte. Un bărbat de 64 de ani din localitatea Chiraftei n-a rezistat celor minus 13 grade. Omul a murit în curtea casei îngheţat. Locuia singur după divorţ. Cei doi copii erau plecaţi în străinătate. Unul dintre ei este medic la un spital în Germania. 

  • Adrian Obreja, reporter Observator: Bărbatul a fost găsit în această dimineaţă chiar în acest loc, la doi metri de poartă. 
  • Ilie Dănuț, primar: l-a găsit un băiat care era prieten căzut în curte. Era pensionar, nu avea boli cronice. O forţă a naturii, mă surprinde, nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva.
  • Fosta soție a victimei: A alunecat, a căzut, asta e tot ce ştim. El singur, copiii plecaţi. O rudă a anunţat fata.

Tot la Galaţi gerul a mai răpus un bărbat de 40 de ani şi o femeie de 79 de ani

Vecinii i-au găsit tot îngheţaţi în curţile lor. O femeie de 59 de ani, din Pașcani, şi-a dat ultima suflare la spital., după ce a zăcut ore bune prăbuşită lângă casă. Avea temperatura corpului de numai 24 de grade. Tot în braţele medicilor a murit şi o femeie de 46 de ani din Buzău. Trăia pe străzi, iar frigul i-a fost fatal.

Pe acelaşi subiect

Au fost cele mai mici temperaturi din această iarnă în aproape toată ţara. Cel mai frig a fost la Negreşti, unde s-au inregistrat minus 19 garde. 

În Harghita, la minus 17 grade, un experiment arată că baloanele de săpun se transformă instant în bule de gheaţă. La fel se întâmplă şi cu apa turnată pe parbriz ori hainele întinse la uscat. Un ger de crapă pietrele a fost şi la Iaşi. La minus 17 grade, oraşul pare de cleştar. 

  • Clara Mihociu, reporter Observator: Avem aici un pahar cu apă, o să îl lăsăm afară să vedem de cât timp are nevoie ca să îngheţe. În nici 15 minute am revenit la pahar. Este îngheţată apa aproape complet. 

Pentru mulți drumul pe gheaţă a dus la spital. 

  • Diana Cimpoieșu, SMURD Iași: Ultimele două zile au adus la urgenţă pacienţi cu traumatisme prin cădere cu gheaţă, între 20-24 pentru pacienţi cu fracturi, unii dintre ei cu intervenții chirurgicale.

Mersul pe trotuare e o cursă cu obstacole din cauza poleiului

La fel au arătat parcările peste tot prin oraş. De parcă nu era de ajuns, o ţeavă de termoficare s-a spart, iar apa care a curs a transformat străzile în patinoar şi a îngropat maşinile în gheaţă.

  • Clara Mihociu, reporter Observator: Toată zăpada care se afla deja pe asfalt şi înconjura mașinile, intrată în contact apa şi cele minus 18 grade s-au transformat într-un bloc de gheaţă. Unele maşini au fost acoperite de gheaţă până la jumătate. 

Mare atenţie şi pe unde mergeţi zilele acestea. Ţurţuri sunt un alt pericol imediat ce vremea se va încălzi. Gerul este mai ales coşmarul celor care trebuie să munceasă ore în şir în aer liber. Comercianţii din Suceava şi-au pus cât mai multe haine din dulap pe ei, dar degeaba: frigul pătrunde prin ele. La munte, în schimb, gerul a transformat totul într-o poveste de basm. 

  • Diana Speretoiu, reporter Observator: În Parâng, ziua a început cu -18 grade Celsius. Ninsorile şi gerul au conturat la munte peisaje demne de regatul de gheaţă. Natura oferă un adevărat spectacol. 

Gerul se înmoaie doar o zi, dar ca să prindă iar puteri. De vineri revin ninsorile şi temperaturile extreme în toată ţara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » A alunecat în curte şi a murit îngheţat de frig, la -13 grade. Bărbatul locuia singur, iar copiii sunt plecaţi în străinătate