Antena Meniu Search
x

Video Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, după morţile suspecte ale bebeluşilor născuţi la maternitate. "Prea târziu", spun părinţii

Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, după morţile suspecte ale bebeluşilor născuţi la maternitate. Managerul spitalului promite că vinovaţii vor plăti. Prea târziu, spun mulţi părinţi. La Parchet, sunt zeci de dosare penale pentru morţi suspecte de bebeluşi. Mai multe poveşti dramatice ne-au fost semnalate pe Fii Observator, unde aşteptăm în continuare mărturiile dumneavoastră.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.03.2021, 20:38

Vezi și
  • O anchetă internă este în curs de desfăşurare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti
  • Decizia a venit ca urmare a mai multor morţi suspecte de bebeluşi

Beatrice Ionela Megherel, pacientă: Chiar dacă ar fi să mi se rupă apa mai devreme sau să existe o situaţie de risc, aş pleca tot către Bucureşti pentru că nu pot avea încredere aici că voi fi tratată aşa cum e nevoie.

Sunt cuvintele unei tinere care, anul trecut, a ajuns la Spitalul de Urgenţă Piteşti cu dureri groaznice de burtă. În loc de ajutor, a primit tratamentul umilinţei. 

Beatrice Ionela Megherel, pacientă: În cele aproximativ 3 ore, cât am stat la Urgenţe, nu mi s-a făcut niciun calmant, absolut nimic. Mi-a spus: "Cum să nu te doară, domnişoară, dacă ai burta plină de lichid?".

La un pas de moarte, a plecat la un spital din Bucureşti unde medicii au salvat-o. A aflat că simptomele avute erau specifice sarcinii extrauterine. 

Este doar una dintr-un lanţ de nenorociri de la acelaşi spital.  În urmă cu o săptămână, o familie şi-a pierdut bebeluşul la 15 ore după naştere.  Abia acum conducerea spitalului a început un control la secţia de neonatologie.

Adriana Molfea, manager SJU Piteşti: Voi activa, din nou, comisia de analiză a deceselor, să înţeleg şi eu, din punct de vedere medical, care au fost cauzele care au determinat decesul bebeluşului. Cine a făcut greşelile acestea, la un moment dat va plăti. Asta e!

Prea târziu, spun părinţii. 

Denisa Sandu, mama copilului: Trebuiau să se facă lucrurile astea de când au fost atâţia bebeluşi care nu au mai ajuns în braţele părinţilor lor.  Astăzi am trăit cea mai grea şi cea mai durearoasă zi din viaţa mea. A fost înmormântarea bebeluşului. 

De acum şase ani, au fost deschise 44 de dosare penale pentru morţi suspecte de bebeluşi

Mama copilului va depune plângere penală împotriva spitalului. La Parchetul Argeş, însă, zac zeci de astfel de dosare. Din 2015 şi până în prezent, au fost deschise 44 de dosare penale pentru morţi suspecte de bebeluşi. 

Poliţist criminalistică IPJ Argeş: Vedeţi dumneavostră, dosarele pe culpe medicale cam aşa durează. E o procedură foarte anevoioasă.

În trei judeţe din România, Satu Mare, Tulcea şi Olt unul din 10 copii moare înainte să împlinească un an. În Suceava, Covasna, Mureş, Braşov şi Harghita rata de deces este între 8 şi 9 la o mie de nou-născuţi. România este de ani buni pe primul loc în Europa la mortalitate infantilă. 

Adriana Molfea, manager SJU Piteşti: Mie nu mi-au sesizat că ar avea ceva lipsă, ca şi aparatură. Cu atât mai mult că, pe lângă ceea ce s a achiziţionat în ultimii ani, au primit şi donaţii în aparatură: incubatoare, aparate de radiologie mobilă. Eu nu ştiu la ce anume se referă, nu mi-a fost adus la cunoştinţă. Anul trecut prin noiembrie. Dar în fiecare an au fost achiziţionate, pe de o parte de spital aparatură şi ce le-a mai trebuit lor acolo, şi au primit şi donaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, după morţile suspecte ale bebeluşilor născuţi la maternitate. "Prea târziu", spun părinţii