Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Ipoteza unui atac mafiot mascat într-un jaf în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner, luată în calcul de anchetatori. Primise și amenințări cu moartea

Omul de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner, bătut cu sălbăticie şi jefuit în propria casă, a murit la spital. Apropiaţii cred că atacul a fost unul mafiot, din răzbunare, mascat într-un jaf. Partenerul lui de afaceri spune că Adrian Kreiner primise mai multe ameninţări cu moartea în decursul timpului, dar nu le a luat în serios. Agresorii i-ar fi filat vila câteva zile dintr-o casă de vizavi. Cei trei criminali sunt liberi.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.11.2023, 19:31

Vezi și

Vestea că omul de afaceri Adrian Kreiner s-a stins din viaţă la spital a fost dată de logodnica lui, psihilog şi antrenor de dezvoltare personală. „Cei care ne-au atacat duminică noattea, în timp ce dormeam, au reuşit să îl omoare pe iubitul meu, logodnicul meu, bărbatul meu din ultimii 18 ani“. Sursa: Facebook/Adriana Viliginschi

Atac mafiot mascat într-un jaf 

Mama partenerei lui crede că a fost o răzbunare.

Mama logodnicei lui Adrian Kreiner: În casă la tine să nu ai siguranţa zilei de mâine. Nici tu, nici familia ta. Asta este revoltător.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Credeţi că au acţionat hoţii la comandă sau pur şi simplu?

Mama logodnicei lui Adrian Kreiner: - Părerea mea personală? Da! Nu vii întâmplător în grup.

Partenereul lui de afaceri dezvăluie că Adrian Keiner primise mai multe ameninţări de a lungul timpului.

Andrei Oltean, partenerul de afaceri al lui Adrian Kreiner: De multe ori, ameninţările vin din diverse motive. Poate fi şi gelozie, poate fi ură sau invidie. De multe ori le lua în râs, ca şi glumă. Au mai fost cazuri în care se mai supărau oameni, vorbeau la nervi sau. Dar nu le puteau băga în seamă. Nu cred că a fost neapărat vorba doar de un furt. Cred că a fost o chestiune teribilistă. 

Adrian Kreiner avea doar 50 de ani.

Decebal Toderiţă, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Sibiu: În pofida eforturilor medicilor care au făcut tot ceea ce era omeneşte posibil pentru a-i salva viaţa, pacientul a decedat în cursul serii de ieri.

Vestea morţii a căzut ca un trăsnet în firma pe care omul de afaceri o deţine. Angajaţii au venit încă de seara trecută cu candele şi flori la casa omului de afaceri.

Angajați: A fost un şoc. A fost un om de nota 20. Pe toată lumea ajuta. De cel puţin 15 ani lucrez la firma lui, dar eu nu l-am văzut o dată un om rău.

- Firma e în stare de şoc, toţi angajaţii, toţi. Ne pare rău, nespus de rău. Şi ne-am dori ca cine a făcut chestiile astea, să plătească.

Stilul mafiot în care au acţionat agresorii demonstrează că atacul a fost pregătit în detaliu.

Alex Prunean, reporter Observator: Surse din anchetă spun că înainte de a acţiona, hoţii au supravegheat zile în şir reşedinţa afaceristului din interiorul acestei case, aflată peste stradă de locul atacului.

Filmul atacului sângeros

Pe aceeaşi stradă la câteva sute de metri locuieşte preşedintele Iohannis. Duminică noaptea, în jurul orei 02:30, cei trei indivizi şi-au pus planul în aplicare. Mascaţi şi înarmaţi au sărit gardul reşedinţei de lux şi au pătruns înăuntru pe o fereastră. Au dezactivat sistemul de alarmă şi camerele video din exteriorul casei, dar nu şi pe cele din interior.

Agresorii l-au găsit pe omul de afaceri dormind pe o canapea la parter. L-au trezit în pumni. L-au legat şi l-au bătut cu sălbăticie până a intrat în comă. L-au acoperit cu un covor şi l-au asfixiat. Au urcat apoi la etaj acolo unde dormeau fiica bărbatului de 23 de ani şi partenera de viaţă a acestuia. Logodnica s a ascuns într-un şifonier. Fata în schimb a fost ameninţată cu pistolul pentru a le arăta unde ţin banii şi lucrurile de valoare.

Alex Prunean, reporter Observator: Hoţii au fugit cu ceasuri de lux a căror valoare se ridică la sute de mii de euro. Agresorii nu au plecat cu bani din casa omului de afaceri aşa cum se credea iniţial, au anunţat anchetatorii.

Procurorii iau în calcul ambele variante: jaf la pont sau atac mafiot mascat într-un furt.

Dan Antonescu, expert criminalist: Fie o faptă comisă la pont. Dar pontul nu a fost suficient de bine dat, suficient de bine informat. Ei au ameninţat fiica victimei pentru a le spune unde sunt valorile ţinute. Deci nu ştiau exact locul. Mai avem o variantă, să fie vorba despre o faptă mesaj.

Pentru a ajuta la anchetă la Sibiu au fost trimişi cei mai buni criminaliști din România.

Mihaela Ruginosu, prim-procuror adjunct: S-a dispus încadrarea schimbării juridice a faptei din infracţiunea de omor calificat în forma tentativei, în infracţiunea de omor calificat în formă consumată.  

Adrian Kreiner avea doar 50 de ani şi era un om de afaceri de succes. Conducea o companie care produce piese pentru industria auto. Anul trecut a raportat un profit de peste 2.400.000 de lei. În plus, are şi propria criptomonedă, care are o capitalizare de aproape jumătate de milion de dolari.

Omul de afaceri va fi înmormântat vineri la Sibiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Ipoteza unui atac mafiot mascat într-un jaf în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner, luată în calcul de anchetatori. Primise și amenințări cu moartea