Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Au construit un etaj şi 30 de apartamente în plus, pe care le-au vândut de mai multe ori, cu 43.000 de euro. Fraudă uriaşă într-un complex

Ancheta în cazul ţepei imobiliare din Ploieşti, prin care aceleaşi apartamente au fost vândute de 3, 4 ori ia amploare. În urma unui material difuzat de Observator, anchetatorii anticorupţie au făcut percheziţii la Primăria oraşului. Pe lângă notari şi avocaţi, implicaţi în frauda de sute de mii de euro, procurorii bănuiesc că printre complici au fost şi funcţionari publici. Arhitecta şefă a oraşului şi o angajată la urbanism ar fi permis ca zeci de apartamente să fie construite ilegal. 

de Redactia Observator

la 08.02.2024 , 20:07

Arhitectă: Ar fi trebuit să nu existe etajul 9. El este considerat etaj tehnic.

Asta spunea arhitecta şefă după descoperirea neregulilor de la ansamblul rezidenţial din Ploieşti. Acum, procurorii anticorupţie au suspiciuni că femeia ar fi fost, de fapt, complice la înşelăciune şi fals intelectual. În vizorul anchetatorilor este şi o angajată la urbanism. 

Blocul ar fi trebuit să aibă 8 etaje, însă are 9

Vezi și

Cele două sunt bănuite că ar fi făcut recepţia lucrărilor, deşi, potrivit proiectului autorizat, blocul trebuia să aibă doar 8 etaje, iar ultimul să rămână spaţiu tehnic. În schimb, la etajul 9 s-au construit 30 de apartamente care s-au vândut de mai multe ori.

Pe acelaşi subiect

Purtător de cuvânt PCA Ploiești: Pentru intabularea imobilului, mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie.

În acest dosar, procurori şi poliţişti au făcut perchezitii la 10 adrese din Bucureşti, Dâmboviţa şi Prahova. De la Primăria Ploieşti, au ridicat un calculator şi mai multe documente. 

Andrei Volosevici, primarul oraşul Ploieşti: Orice fel de lucru care trebuie verificat, mi se pare absolut normal să fie verificat. 

Apartamentele puteau fi vândute la nesfârşit

Potrivit procurorilor, între 2016 şi 2022, dezvoltatorii au convins 16 familii să semneze antecontracte pentru apartamente aflate în construcţie. Totul părea legal pentru că actele erau parafate de notari. Doar că - în realitate - documentele nu ajungeau la cadastru. Astfel, putea fi vândute şi revândute la nesfârşit. 

Atraşi de iluzia unui complex modern şi apartamente la preţuri sub nivelul pieţei - de 43.000 de euro pentru două camere - apartamentele din White Tower s-au vândut pe bandă rulantă. 

În urmă cu doar 2 săptămâni, victimele au povestit pentru Observator cum au căzut în capcana imobiliară şi au cumpărat un apartament care mai avea un proprietar.  

Păgubit: M-am trezit că sunt înştiinţat de vecini că ar vedea lumină, ne-am mutat noi acolo? Se circulă, se nu ştiu ce.

Păgubit: Avea perdele la geam, uşile erau încuiate şi deja erau montate contoarele de înregistrare a consumului de gaz şi de curent electric.

Din păcălirea clienţilor, dezvoltatorii, Marioara şi Mihai Lupu, mamă şi fiu, ar fi câştigat peste un milion de euro. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi observat deja scumpiri la cumpărăturile sau activităţile legate de Crăciun?
Observator » Evenimente » Au construit un etaj şi 30 de apartamente în plus, pe care le-au vândut de mai multe ori, cu 43.000 de euro. Fraudă uriaşă într-un complex