Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dosarul în care mama unui copil de 10 ani reclama că fiul ei a fost violat de colegi în toaletă la "Nicolae Titulescu", clasat. Concluzia anchetatorilor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a clasat dosarul în care mama unui copil de 10 ani a reclamat că fiul ei ar fi fost agresat sexual de colegi în toaleta şcolii, concluzia anchetatorilor fiind că declaraţiile minorului au apărut ca urmare a sugestiilor venite din partea mamei, relatează Agerpres. 

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 18:02

Dosarul în care mama unui copil de 10 ani reclama că fiul ei a fost violat de colegi în toaleta la "Nicolae Titulescu", clasat. Concluzia anchetatorilor
Dosarul în care mama unui copil de 10 ani reclama că fiul ei a fost violat de colegi în toaleta la "Nicolae Titulescu", clasat. Concluzia anchetatorilor - Observator

Procurorii spun că nu există nicio probă care să susţină acele acuzaţii, fiind analizate în acest sens declaraţiile minorului, părinţilor şi ale altor martori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere, raportul de expertiză medico-legală de la INML, raportul de expertiză psihologică, percheziţia informatică.

În luna martie, o femeie a reclamat faptul că fiul ei ar fi fost agresat sexual de colegi în două rânduri, când copilul avea 8, respectiv 10 ani. Presupusele fapte s-ar fi petrecut în toaleta şcolii "Nicolae Titulescu" din Sectorul 1 al Capitalei. Cazul a produs o vie emoţie printre părinţi, care au protestat în faţa unităţii de învăţământ, acuzând pasivitatea conducerii şcolii.

După o lună de cercetări, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă că a clasat dosarul cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi viol, presupus a fi comise la data de 7 decembrie 2023, când copilul avea 10 ani.

Articolul continuă după reclamă

Procurori: Presupusa faptă de viol nu există

Pe acelaşi subiect

"În urma administrării mijloacelor de probă, s-a stabilit că faptele cu privire la care a fost efectuată urmărirea penală nu există. Pentru a ajunge la această concluzie, procurorul a avut în vedere declaraţiile minorului, declaraţiile părinţilor şi ale altor martori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta şcolii, raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici', raportul de expertiză psihologică, percheziţia informatică, precum şi alte probe", transmite Parchetul într-un comunicat de presă remis marţi.

În vederea lămuririi împrejurărilor şi cauzelor care au determinat apariţia suspiciunilor de abuz sexual, cercetările au vizat, în mod tangenţial, şi un alt presupus viol săvârşit asupra aceluiaşi copil în împrejurări similare, în luna iunie 2022, când minorul avea 8 ani, faptă sesizată tot de mama băiatului şi care a făcut obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în care la data de 28.07.2022 s-a dispus clasarea cauzei pe motiv că există o cauză de neimputabilitate, respectiv minoritatea presupusului autor, care avea 11 ani.

"Din probele administrate a rezultat că presupusa faptă de viol, comisă asupra minorului în luna iunie 2022 la aceeaşi şcoală, nu există în materialitatea sa. Aceste probe au fost avute în vedere de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care la data de 04.06.2024 a schimbat temeiul soluţiei de clasare din data de 28.07.2022 din minoritatea făptuitorului în fapta nu există", se precizează în comunicatul citat.

Procurori: Copilul de 10 ani a spus că a fost violat de colegii săi, influenţat de mamă

În opinia procurorilor, copilul de 10 ani a spus că a fost violat de colegii săi, la sugestia mamei lui. "Referitor la modalitatea în care suspiciunile de abuz sexual au fost exprimate şi susţinute de minorul în vârstă de 10 ani, cercetările efectuate în cauză au concluzionat că acestea au apărut, cel mai probabil, în contextul chestionării sugestive din partea mamei acestuia, pe fondul insuficientei dezvoltări cognitive şi de limbaj a minorului şi al abordării hiperprotective de către părinţi a relaţiei cu copilul", este concluzia Parchetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Evenimente » Dosarul în care mama unui copil de 10 ani reclama că fiul ei a fost violat de colegi în toaletă la "Nicolae Titulescu", clasat. Concluzia anchetatorilor