Antena Meniu Search
x

Explicațiile IPJ Constanța în scandalul credincioșilor scoși din biserică: Un reprezentant al bisericii a refuzat să colaboreze

Nouă credincioși au fost amendați, miercuri, la Constanța, după ce au fost evacuați din biserică de oamenii legii, care au constatat că aceștia participau la o slujbă oficiată în interior de ÎPS Teodosie, fără să fie respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.11.2020, 19:20

Vezi și
  • Zeci de credincioși au fost scoși de jandarmi din biserică, la Constanța, unde slujea ÎPS Teodosie
  • IPJ Constanța anunță că un reprezentant al bisercii a manifestat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autoritățile.

”Amenda a fost aplicată la cuantumul minim, de 500 de lei”, anunță  purtătorul de cuvânt al I.P.J. Constanța, subinspector de poliție Andreea Iliescu. 

Alți 30 de oameni, din cei 60 care au fost prezenți în biserică, au primit avertismente scrise.

Toate activitățile desfășurate de Poliția Română, Jandarmeria Română, precum și de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au rolul de a proteja cetățenii, de a ne proteja pe noi, de a ne proteja părinții, bunicii, copiii și...pe toți cei dragi nouă. Din păcate, așa cum bine știți, cu toate eforturile depuse de autorități și de medici, nu toți au câștigat această luptă cu noul Coronavirus, această luptă pentru viață. Aceste măsuri luate pentru protejarea sănătății oamenilor sunt măsuri dispuse la nivel european și internațional, implicit și în țara noastră.”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Citește și:

Potrivit IPJ Constanța, după ce forțele de ordine au reiterat că slujba oficiată la interior reprezintă o încălcare a legislației actuale și, în principal, un pericol iminent în ceea ce privește sănătatea publică, un reprezentant al bisercii a manifestat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autoritățile.

”Deoarece oficierea slujbelor în perimetrul lăcașului de cult este permisă, forțele de ordine l-au îndemnat să continue slujba în exterior, cu respectarea normelor legale în ceea ce privește distanțarea socială. Acesta a refuzat, în continuare, să colaboreze, continuând slujba în interiorul bisericii”, spune Andreea Iliescu.

Reprezentanții IPJ Constanța au îndemnat la respectarea măsurilor anti-Covid. ”Se apropie Sărbătorile de iarnă. Dacă respectăm aceste măsuri de protecție sanitară, putem petrece acasă, sănătoși, aceste sărbători, în loc să stăm singuri, pe un pat de spital. Nu sunt doar cuvinte mari!”

”Aceasta este realitatea cu care ne confruntăm, iar fiecare dintre noi poate participa în mod direct la câștigarea luptei cu noul Coronavirus, printr-un mod simplu: Respectarea măsurilor de protecție sanitară! Nimeni nu dorește sancționarea oamenilor, ci scopul este acela de a-i face pe toți să conștientizeze pericolul la care își supun sănătatea lor și pe a celor dragi lor, dacă nu respectă aceste reguli simple”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica”

Zeci de oameni au fost evacuați de polițiști și jandarmi, miercuri dimineață, dintr-o biserică din Constanța, unde slujea însuși Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Întreg municipiul este în carantină încă de săptămâna trecută, iar oamenii nu au voie să iasă din case fără declarație.

”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica! Îi legitimați la ieșire”, spune un polițist care coordonează evacuarea credincioșilor din lăcașul de cult.

Slujbe religioase doar în afara bisericilor

Potrivit hotărârii, se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Explicațiile IPJ Constanța în scandalul credincioșilor scoși din biserică: Un reprezentant al bisericii a refuzat să colaboreze