Medicii timişoreni sar în ajutorul colegilor din Odessa. România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina
Drama răniţilor din Ucraina nu i-a lăsat nepăsători pe medicii din Timişoara. Spitalul din Odessa, unde sunt tratate victimele războiului, va primi de la Asociatia pentru ATI "Aurel Mogoșeanu" medicamente și materiale sanitare pentru terapie intensivă. În paralel, mai multe ţări au pregătit centre de primire şi tratament pentru pacienţii ucraineni.
![Medicii timişoreni sar în ajutorul colegilor din Odessa. România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina Medicii timişoreni sar în ajutorul colegilor din Odessa. România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina](https://img.observatornews.ro/0/2022/3/16/462987/medici-07da6cea.webp?w=430&f=2&v=2)
Ajutorul cerut de medicii din Odessa i-a făcut pe colegii lor din România să se mobilizeze. La Timişoara s-au adunat pachete cu antibiotice, pansamente, dar şi truse de chirurgie. Produsele au fost atent etichetate şi transportate la Tulcea de unde vor pleca pe cale maritimă spre Odessa.
Dorel Săndesc – șef secție ATI, Spitalul Județean Timișoara: Ne-a trimis o listă cu lucruri necesare, în noua extensie modulară a spitalului din Odessa. Şi noi am achiziţionat aceste lucruri respectiv materiale sanitare si medicamente.
România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina
România este pregătită să trateze răniţii sau refugiaţii veniţi din Ucraina. Potrivit Ministerului Sănătăţii, la nivelul întregii ţări sunt alocate 3303 paturi pentru aceştia, dintre care 151 pentru cazurile care necesită intervenţii chirurgicale. Ieri, 75 de ucraineni erau internaţi în unităţile medicale din ţara noastră.
- Război Rusia - Ucraina, ziua 21 LIVE TEXT. Biden l-a numit pe Putin "criminal de război". Reacţia Kremlinului:...
- Ce au făcut anarhiştii după ce au ocupat vila unui oligarh rus, apropiat al lui Putin. Poliţia londoneză i-a...
- O şcoală din Odessa s-a mutat complet în Bucureşti. Sunt peste 200 de elevi ucraineni care aşteaptă pe liste
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pus la punct un sistem de identificare pentru refugiaţii ucraineni.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Va fi folosit pentru evidenţierea serviciilor medicale care sunt efectuate pentru aceste persoane încât ele să beneficieze de întreaga gamă de servicii medicale.
Sprijinul pentru pacienţii ucraineni este organizat la nivel european. Peste 10.000 de paturi au fost pregătite la nivel UE.
Un ajutor umanitar a venit şi din Israel. Oficialii de aici pregătesc un spital de campanie în vestul Ucrainei, lângă granița cu Polonia. Vor fi trataţi aici copii, bătrâni dar şi femei însărcinate. Nici Polonia nu a rămas indiferentă. Aproximativ 60 de copii ucraineni bolnavi de cancer au fost trasportaţi cu un tren în această ţară, pentru a beneficia de tratament.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰