Antena Meniu Search
x

Medicii timişoreni sar în ajutorul colegilor din Odessa. România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina

Drama răniţilor din Ucraina nu i-a lăsat nepăsători pe medicii din Timişoara. Spitalul din Odessa, unde sunt tratate victimele războiului, va primi de la Asociatia pentru ATI "Aurel Mogoșeanu" medicamente și materiale sanitare pentru terapie intensivă. În paralel, mai multe ţări au pregătit centre de primire şi tratament pentru pacienţii ucraineni. 

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 07:40

Medicii timişoreni sar în ajutorul colegilor din Odessa. România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina
Medicii timişoreni sar în ajutorul colegilor din Odessa. România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina

Ajutorul cerut de medicii din Odessa i-a făcut pe colegii lor din România să se mobilizeze. La Timişoara s-au adunat pachete cu antibiotice, pansamente, dar şi truse de chirurgie. Produsele au fost atent etichetate şi transportate la Tulcea de unde vor pleca pe cale maritimă spre Odessa. 

Dorel Săndesc – șef secție ATI, Spitalul Județean Timișoara: Ne-a trimis o listă cu lucruri necesare, în noua extensie modulară a spitalului din Odessa. Şi noi am achiziţionat aceste lucruri respectiv materiale sanitare si medicamente.

România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina

România este pregătită să trateze răniţii sau refugiaţii veniţi din Ucraina. Potrivit Ministerului Sănătăţii, la nivelul întregii ţări sunt alocate 3303 paturi pentru aceştia, dintre care 151 pentru cazurile care necesită intervenţii chirurgicale. Ieri, 75 de ucraineni erau internaţi în unităţile medicale din ţara noastră. 

Pe acelaşi subiect

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pus la punct un sistem de identificare pentru refugiaţii ucraineni. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Va fi folosit pentru evidenţierea serviciilor medicale care sunt efectuate pentru aceste persoane încât ele să beneficieze de întreaga gamă de servicii medicale. 

Sprijinul pentru pacienţii ucraineni este organizat la nivel european. Peste 10.000 de paturi au fost pregătite la nivel UE. 

Un ajutor umanitar a venit şi din Israel. Oficialii de aici pregătesc un spital de campanie în vestul Ucrainei, lângă granița cu Polonia. Vor fi trataţi aici copii, bătrâni dar şi femei însărcinate. Nici Polonia nu a rămas indiferentă. Aproximativ 60 de copii ucraineni bolnavi de cancer au fost trasportaţi cu un tren în această ţară, pentru a beneficia de tratament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Medicii timişoreni sar în ajutorul colegilor din Odessa. România, pregătită să trateze răniţii din Ucraina