Antena Meniu Search
x

Video Micii românești ajung şi peste hotare. O fabrică din Suceava are comenzi din Anglia, Irlanda, Italia și chiar Franţa

Săptămâna mare este - pentru credincioşi - săptămână de post, dar de 1 Mai românii îşi iau singuri dezlegare la grătare. Tradiţia spune că milioane de mici vor sfârâi în toată ţara, iar vânzările supermarketurilor şi carmangeriilor arată că şi anul acesta sărbătorim Ziua Muncii, româneşte.  

de Angela Bertea

la 08.05.2024, 14:39

Vezi și

De oaie, vită sau porc, asortaţi cu puţină ceafă sau scăriţă, micii sunt vedetele incontestabile ale grătarului de 1 Mai. Milioane de bucăţi sunt pregătite doar la această fabrică din judeţul Suceava.

Daniela Bordei - responsabil calitate: Estimăm 15 tone de produse pentru grătar pentru perioada de 1 Mai şi de Paşte. Sunt reţete tradiţionale: carne, sare, condimente, bicarbonat pentru mici, marinatele pentru produsele marinate. Importante este carnea, care este proaspătă, abatorizată în abatorul propriu.

Micii românești ajung şi peste hotare

Gustul românesc pleacă şi peste hotare. Fabrica livrează inclusiv în Anglia, Irlanda, Italia sau Franţa, unde românii - şi nu doar ei - abia aşteaptă să se bucure de gustul autentic. În ţară, caserolele iau direct drumul magazinelor, carmangeriilor şi băcăniilor.

Clienți: Micii sunt la bază.

- Micii, bineînţeles, nelipsiţii. Şi nu ştiu. ceva pui.

Alexandra Popescu - reprezentant băcănie Suceava: Weekendul acesta s-a simţit. S-au golit sortimentele pastelor de mici. Micii porc-vită şi avem şi mici doar vită-oaie, care au deja succes. Cărniţă de grătar, ceafă, cotlet marinat, piept marinat, cârnăciori gril.

De 1 Mai, gustul autentic din Bucovina se asortează în Frătăuții Vechi cu aromele siciliene. Salsiccia este delicatesa care va sfârâi pe grătarele de acolo. evident alături de mici.

Dorina Cîrdei - reprezentant carmangerie: Se pregăteşte din carne de porc mai calitativă faţă de ceea ce se pune la alte produse, din amestec, cu nişte ingrediente specifice din zona Toscana.

Doar o zi ne desparte de.marele grătar, iar pentru ca misiunea să fie una reuşită, pasionaţii au şi câteva sfaturi.

Angela Bertea - reporter Observator: E drept, este puţină muncă până pregătim grătarul, însă şi sfrâitul produselor are farmecul său. Iar rezultatul este unul pe măsură. Să nu uităm că micii şi cârnăciorii merg foarte bine cu muştar. un gust desăvârşit.

Pentru un kilogram de mici, preţurile încep de la 20 de lei în supermarket şi ajung la 38 de lei în carmangerie. Iar cârnăciorii sau ceafa sunt costă aproximativ 40 de lei per kilogram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Micii românești ajung şi peste hotare. O fabrică din Suceava are comenzi din Anglia, Irlanda, Italia și chiar Franţa