Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre bărbatul arestat pentru că a încercat să batjocorească o femeie într-un centru comercial din Drumul Taberei

Scene revoltătoare într-un centru comercial din Capitală. Un bărbat a încercat să violeze o femeie, la o oră de vârf. Atacul a avut loc în toaleta publică a femeilor, iar agresorul a fost surprins de camerele de supraveghere când încerca să fugă. Individul, prins la scurt timp şi arestat, era drogat.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 10.01.2021, 22:59

Vezi și
  • Bărbatul se afla sub influenţa drogurilor, la momentul atacului.
  • Bărbatul era deja cercetat în stare de libertate pentru furt.

Scenele violente au avut loc într-un centru comercial din Drumul Taberei. Victima de 45 de ani, clientă a magazinului, a mers la toaletă. Individul a intrat după ea şi a încercat să o forţeze să întreţină relaţii sexuale.

Femeia s-a luptat cu el şi a început să strige după ajutor.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum un alt client intervine, la fel şi o femeie de serviciu care era în zonă. Victima reuşeşte să iasă în hol, să scape de bărbat, care îşi acoperă faţa cu o pereche de ochelari negri şi cu un fular şi fuge.

Martorii au alertat imediat poliţia.

Individul nu a ajuns foarte departe. Poliţiştii l-au identificat şi l-au prins în apropierea centrului comercial unde a avut loc incidentul. În momentul în care l-au luat la întrebări, bărbatul a devenit agresiv şi avea un comportament ciudat. Poliţiştii l-au testat pentru droguri şi aşa au văzut că înainte de tentativa de viol consumase substanţe interzise.

Keren Rosner, psiholog: Dintr-o persoană inofensivă poate să devină o persoană agresivă, violentă, iar această schimbare bruscă de comportament nu este anticipată de victimă şi nu ştie şi nu poate să se apere. Dacă nu era un loc public ar fi fost mult mai grav afectată şi probabil că s-ar fi ajuns propriu-zis la viol.

Bărbatul riscă cel mult cinci ani de închisoare

Bărbatul nu are antecedente penale, însă le era cunoscut paznicilor din magazin. Înainte cu două zile de atac a furat mai multe produse din supermarket şi s-a ales cu o plângere penală, dar era cercetat în libertate. 

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Bărbatul a fost identificat, audiat. În urma cercetărilor a fost reţinut şi prezentat magistraţilor. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În 2016, un studiu Eurostat arăta că, în România, 55% din populaţie credea că violul este justificabil în anumite circumstanţe. O mentalitate greşită, atrag atenţia ONG-urile care luptă pentru drepturile femeilor.

Andreea Rusu, Centrul Filia: Avem tendinţa de a da vina pe victimă întrebându-ne cu ce s-a îmbrăcat, ce căuta acolo singură, ce căuta acolo la ora aia, etc. Vedem în acest caz că nu trebuie să fie vorba despre o oră târzie şi nu trebuie să fie vorba despre unde era victima pentru a vorbi de violenţă sexuală.

Bărbatul riscă cel mult 5 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Noi detalii despre bărbatul arestat pentru că a încercat să batjocorească o femeie într-un centru comercial din Drumul Taberei