Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 22 mai

Știrile zilei - 22 mai. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 23:49

Observator Update, știrile zilei din 22 mai
Observator Update, știrile zilei din 22 mai - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Guvernul anunță noi măsuri pentru repornirea economiei
  • Muncitori români infectați cu COVID-19 într-un abator din Dissen, Germania

1. 50 de măști gratuite pentru 2.3 milioane de persoane, a anunțat Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi seara că s-a adoptat o ordonanță de urgență pentru acordarea a 50 de măști de protecție pentru 2.3 milioane de persoane din categoriile defavorizate. Măștile vor fi distribuite de Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publice din fiecare județ.

2. Guvernul anunță noi măsuri pentru repornirea economiei

Guvernul ia noi măsuri de sprijin pentru repornirea economiei! Companiile care vor sta cu lacătul pe uşă şi după 1 iunie, vor beneficia în continuare de şomaj tehnic. Iar pentru cele care îşi vor relua activitatea, statul se angajează să suporte o parte dintre costurile salariale. 

3. Revolta împotriva măsurării temperaturii izbucnită la un supermarket, premeditată de trei persoane

Termoscannerele ne ridică temperatura. Şi testează limitele drepturilor noastre. Unde se termină dreptul individual şi unde încep cele colective? În Bucureşti, trei oameni au pornit o revoltă în parcarea unui supermarket după ce au refuzat ca paznicii centrului comercial să le măsoare temperatura. Poliţia a intervenit în forţă când cei trei au refuzat să se legitimeze. I-au dus cu forţa la secţie şi i-au amendat cu câte 2000 de lei. Reprezentanţii magazinului în faţa căruia a avut loc incidenul spun că totul a fost regizat. Scandalagii aveau microfoane şi erau însoţiţi de un cameraman.

4. Fostul episcop de Huși, reținut pentru abuz asupra unui minor

Corneliu Bârlădeanu, pe numele lui mirean Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Acesta este acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor.

5. Muncitori români infectați cu COVID-19 într-un abator din Dissen, Germania

Mai mulți români angajați la un abator din Dissen, în nord-vestul Germaniei, au fost infectați cu noul coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe anunță că, deocamdată, nu se cunoaște numărul persoanelor infectate, însă autoritățile locale au dat asigurări că toate persoanele infectate suferă de o formă ușoară a bolii sau sunt asimptomatici și beneficiază de sprijinul companiei angajatoare.

Ce trebuie să știi:

- Problema temperaturii luate la intrarea în magazin, tranșată oficial. Ai voie să refuzi, dar nu mai ai voie să intri

- Din 3 iunie, Italia își deschide granițele pentru toți cetățenii europeni, fără să impună carantina

- Specialiștii anunță că Europa ar trebui să se pregătească de al doilea val de infectări cu noul coronavirus

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va fi rece pentru ultima decadã a lunii mai, chiar deosebit de rece în nordul, nord-estul şi parţial în centrul ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua slab, local în zonele montane, în sud şi în est şi izolat în restul teritoriului.

La munte, la altitudini mari, în special noaptea, vor fi posibile fulguieli trecãtoare, iar vântul va avea rafale de 70...80 km/h. Intensificãri locale şi temporare ale vântului, în medie cu viteze de 40...50 km/h vor fi şi în regiunile vestice, sud-vestice, centrale şi estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã şi 12 grade pe litoral.

Vremea în București

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 6...9 grade.

Trecãtor vor fi condiţii sã plouã slab, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 22 mai