Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 23 mai

Știrile zilei - 23 mai. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 23:15

Observator Update, știrile zilei din 23 mai
ÎPS Pimen, înmormântat cu respectarea distanțării sociale - Inquam Photos / Casian Mitu
  • ÎPS Pimen, înmormântat cu respectarea distanțării sociale
  • Muncitor român mort în Germania. Românul lucra la abatorul din Birkenfeld, devenit focar COVID-19

1. Un avion cu 107 oameni la bord s-a prăbuşit peste un cartier de case, într-o zonă rezidenţială din Pakistan

Un avion de pasageri s-a prăbuşit, vineri, în oraşul Karachi, Pakistan, într-o zonă rezidenţială, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie. În aeronava Airbus A320 se aflau 99 de pasageri și 8 membri ai echipajului. Tragedia are loc la doar câteva zile după ce Pakistanul a autorizat reluarea zborurilor comerciale, oprite din cauza pandemiei Covid-19.

2. Muncitor român mort în Germania. Românul lucra la abatorul din Birkenfeld, devenit focar COVID-19

MAE a anunţat vineri că a murit un român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea germană Birkenfeld, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus. Potrivit primelor informații obținute de MAE, românul ar fi fost testat negativ la infecția cu coronavirus, săptămâna trecută.

3. Peste 80% dintre elevii din clasele terminale nu vor participa la cursurile de pregătire de dinainte de examene

După raportarea pe care Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a făcut-o, se vede că elevii şi profesorii nu sunt foarte încântaţi să revină în bănci. Peste 80 de la sută dintre elevii care urmează să dea examenul de Bacalaureat nu vor participa la cursurile de pregătire, în şcolile din Bucureşti.

4. ÎPS Pimen, înmormântat cu respectarea distanțării sociale

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost înmormântat, conform ultimei dorinţe: cu cântec de dor. Cu flori în mâini şi în costume populare, credincioşii au făcut un cordon uman întins pe zeci de kilometri pe traseul convoiului mortuar. Aproximativ 1.000 de persoane au asistat de pe un deal la înmormântarea ÎPS Pimen. Credincioşii veniţi cu sutele la Mănăstirea Sfântul Ioan au păstrat distanţa, dar s-au rugat într-un glas.

5. Revolta bolnavilor din Câmpina. Spitalul și peste 250 de cadre medicale sunt mobilizate pentru un singur pacient cu coronavirus

Bolnavii din Câmpina sunt în derivă. Asta pentru că Spitalul Municipal a fost transformat în spital-suport pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, iar 200 de asistente şi 70 de medici sunt mobilizaţi pentru un singur pacient, bolnav de COVID 19. În oraş mai sunt doar 19 oameni suspecţi de coronavirus, iar restul bolnavilor din regiune speră ca spitalul să se redeschidă curând şi pentru ei.

Ce trebuie să știi:

- Avocat: Măsurarea temperaturii nu este un act medical, nu încalcă normele GDPR şi nici drepturile omului

- Răzvan Burleanu vrea ca Liga I să se reia pe 13 iunie

- Fostul Episcop de Huși a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Prognoza meteo pentru astăzi

Vreme rece in toata tara; temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între -2...0 grade în estul Transilvaniei, unde, izolat se va produce brumã şi 12 grade în sudul Banatului. Nori in est, posibile ninsori slabe in în zona Carpaţilor Orientali.

Noaptea, înnorãrile se vor accentua treptat în vestul şi nord-vestul ţãrii, unde spre dimineaţã va începe sã plouã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în prima parte a intervalului la munte şi în regiunile estice. Izolat va fi ceaţã.

Vremea în București

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 grade, cerul va fi variabil, iar minima 4 grade,

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 23 mai