Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 27 mai

Știrile zilei - 27 mai. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 26.05.2020, 23:35

Observator Update, știrile zilei din 27 mai
Observator Update, știrile zilei din 27 mai - gov.ro
  • Moţiunea împotriva ministrului de Interne Marcel Vela a trecut
  • Reguli pentru redeschiderea teraselor. Măsura ar putea fi luată de la 1 iunie

1. Moţiunea împotriva ministrului de Interne Marcel Vela a trecut

Senatul a dezbătut moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela. La sfârșitul discuțiilor a avut loc și votul secret cu bile. Au fost 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri, ceea ce înseamnă că moțiunea simplă a trecut. Au fost prezenţi 100 de senatori, din totalul de 136. Moțiunea simplă nu atrage demiterea ministrului, decizia de demitere aparţine Guvernului din care face parte.

Citește și:

2. Reguli pentru redeschiderea teraselor. Măsura ar putea fi luată de la 1 iunie, dacă numărul infectărilor continuă să scadă (Video)

1 iunie nu va mai fi doar ziua copilului, ci şi a teraselor. Dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus nu va creşte până la finalul săptămânii, atunci vom putea lua masa în oraş. Ministrul Sănătăţii spune că restaurantele trebuie să respecte reguli stricte: mâncarea va fi preparată şi servită doar cu mănuşi de protecţie, iar clienţii vor veni la terase doar în baza unei rezervări.

3. Medicul Alexandru Rafila: "Sperăm ca trendul în scădere să se menţină până la sfârşitul săptămânii"

De ce ne era frică, am scăpat! Numărul de infectări noi a scăzut astăzi, zi considerată decisivă de Alexandru Rafila pentru trendul pe care se află pandemia. Președintele Societății Române de Microbiologie recunoaşte că se aştepta la un număr mai mare de cazuri la 10 zile după ieşirea din starea de urgenţă.

4. Calvarul unui polițist sucevean infectat cu coronavirus: "Medicul mi-a prescris Sfântul Paracetamol și cuvioasa vitamina C"

Bogdan Bănică, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, a dezvăluit calvarul trăit de Andrei, un polițist care, în urmă cu două luni, a aflat că este infectat cu noul coronavirus. În timpul celor 60 de zile, agentul a făcut cinci teste, s-a tratat acasă cu paracetamol și Vitamina C, iar când credea că a scăpat, a aflat că este din nou pozitiv și dus la spital.

5. Doar circa 20% dintre români au putut lucra de acasă pe perioada stării de urgență

Avem cu ce, dar degeaba. Ceva mai puţin de un milion de români au muncit de acasă în perioada izolării, potrivit unui studiu realizat de Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă. Pare o cifră mare dacă ne aducem aminte de străzile aproape goale din ultimele două luni. Realitatea este că suntem codaşii Uniunii Europene, cu toate că avem condiţiile ideale pentru telemuncă.

Ce trebuie să știi:

- Reguli pentru românii care ajung în Italia sau pleacă din Peninsulă

- Ne putem infecta cu noul coronavirus din piscină sau mare? Răspunsul experților în sănătate publică

- Presedintele Klaus Iohannis i-a convocat pe miniștri și liderii liberali la o întâlnire neoficială de lucru, la Vila Lac

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea se va menţine în general instabilã şi rãcoroasã. Temporar, mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, înnorãrile vor fi accentuate în cea mai mare parte a ţãrii şi, cu precãdere în sudul, estul şi centrul teritoriului, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, grindinã şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat peste 25...30 l/mp. În zona montanã înaltã, trecãtor, precipitaţiile vor fi mixte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13...14 grade în estul Transilvaniei şi Moldova şi 22 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 19...20 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 10 grade. Vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, posibil, grindinã

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 27 mai