Antena Meniu Search
x

"Îngerul de pe Pământ": Povestea impresionantă a omului care a salvat vieţile a peste două milioane de nou-născuţi

Are 74 de ani de viaţă şi 54 în care singurul său obiectiv a fost să dea o mână de ajutor. Gestul său este considerat o minune pentru toţi cei care au supravieţuit datorită lui.

James Harrison este origiar din Australia şi este cunoscut drept “Omul cu braț de aur”. Povestea sa incredibilă începe la 14 ani, atunci când a suferit o intervenţie pe torace. A avut nevoie de 13 litri de sânge pentru a supravieţui. Şi i-a primit! 

Episodul nu avea să rămână o simplă amintire, asta pentru James a decis că trebuie să-şi plătească într-un fel "datoria". Atunci când a împlinit 18 ani a devenit donator de sânge.

Articolul continuă după reclamă

În urma numeroaselor trnasfuzii, medicii au descoperit că Harrison este posesorul unui tip rar de sânge, având în plasmă un anticorp care ajută bebeluşii să supravieţuiască maladiei Rhesus (o formă severă de anemie, determinată de incompatibilitatea dintre sângele mamei şi cel al fătului), scrie odditycentral.com.

Mai mult, sângele lui a stat şi la baza dezvoltării unui vaccin numit Anti-D, capabil să protejeze bebeluşii de efectele maladiei Rhesus.

În mâinile lui a stat şi viaţa propriului copil. Fiica sa Tracy a fost salvată de vaccinul Anti-D.

Milioane de vieţi salvate şi o poveste impresionantă. El este James Harrison, "omul cu braţul de fier", omul în venele căruia curge viaţa!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » "Îngerul de pe Pământ": Povestea impresionantă a omului care a salvat vieţile a peste două milioane de nou-născuţi