Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi pentru șoferi și polițiști. Crește punctul de amendă, iar agenții vor fi testați antidrog - proiect

Ministerul de Interne a pregătit reguli noi menite să crească Siguranţa Rutieră. Proiectul prevede schimbări atât pentru şoferi, cât şi pentru poliţişti. Cresc amenzile rutiere. Sancţiunile pentru cei descoperiţi să se urcă la volan în mod repetat, băuţi sau sub influenţa drogurilor vor fi mai dure.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 27.09.2023, 15:02

Vezi și

Cea mai importantă propunere a ministerului de Interne, în contextul în care procurorii anti-mafia destructurează tot mai multe grupări de trafic de droguri, arme sau trafic de persoane, este următoarea: traficanții nu vor mai putea obține sub nicio formă pedepse cu suspendare, riar reducerea pedepselor se va obține mult mai greu.

În acest moment, un traficant care denunță pe altul poate obține reducerea pedepsei la jumătate, iar un avocat bun îl poate ajuta să o reducă la minimum, ceea ce înseamnă că, de multe ori, nici nu vede porțile închisorii. Propunerea ministerului de Interne spune că un traficant va putea obține reducerea pedepsei doar dacă denunță un altul, iar în urma activităților desfășurate de polițiști, se obține aceeași cantitate de droguri confiscată, de la el, sau aceeași cantitate de arme.

Crește punctul de amendă pentru șoferi

Snt propuneri destul de importante care îi vizează și pe șoferi, propuneri din sfera siguranței rutiere. Astfel, vor putea fi confiscate mașinile folosite ca arme. Altfel spus, un șofer care va fi prins, în mod repetat, la volanul unui autoturism, după ce a consumat alcool sau droguri, va rămâne fără mașină.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, în cazul unor contravenții grave, din sfera consumului de stupefiante sau de băuturi alcoolice, nu vor mai fi sancționate, ca până acum, doar cu avertisment, ci cu amendă. Crește și punctul de amendă, de la 145 la 165 de lei

Polițiștii vor fi testați antidrog

Avem, de asemenea, reguli noi și pentru polițiști. Aceștia vor fi testați obligatoriu antidrog la încadrarea în Academia de Poliție, iar ulterior, după ce intră în sistem, vor fi testați anual. Cei care refuză vor avea suspendat contractul de muncă pe o perioasă determinată, iar mai apoi, dacă refuză în continuare testarea, pe o perioadă nedeterminată. 

De asemenea, polițiștii vor beneficia de anumite recompense, în cazul în care reușesc să destructureze sau să captureze cantități impresionante de substanțe interzise sau de arme. 

În plus, numărul polițiștilor anti-drog ar putea fi suplimentat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Reguli noi pentru șoferi și polițiști. Crește punctul de amendă, iar agenții vor fi testați antidrog - proiect