Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Risc epidemiologic după inundaţiile dezastruoase din Galaţi. Apele încep să se retragă, dar ploile se întorc

Inundaţii în Galaţi. Bilanţul celor mai grave inundaţii din ultimii 11 ani e unul îngrijorător: cinci morţi, 15 mii de sinistraţi şi cinci mii de gospodării distruse de ape. În localităţile acoperite de apă din judeţul Galaţi, încă un bărbat a fost găsit decedat. Alte 11 persoane stau ascunse în podurile caselor şi refuză să coboare. Au cerut doar apă şi mâncare. În taberele organizate de autorităţi, nu a dormit mai nimeni azi-noapte. Oamenii s-au refugiat pe la rude, iar azi, cei care au putut, s-au întors să vadă ce a mai rămas din tot ce au strâns într-o viaţă. 

de Cristi Popovici

la 15.09.2024 , 14:47

Din păcate, trupul fără viaţă al unui bărbat a fost adus de ape, pe marginea drumului. Victima are aproximativ 50 de ani, posibil din localitatea Pechea să fi fost luat de ape, chiar în cursul nopţii precedente, pentru că a fost din nou viitură în această zonă. Bărbatul a fost adus câţiva kilometri mai la vale, câtre localitatea Slobozia Conachi.

Bilanţul morţilor în Galaţi a crescut la 5

Erau două persoane dispărute, despre care autorităţile nu ştiau nimic şi sperau ca măcar una dintre ele să fie în viaţă. În zonă nu este semnal, aşa că oamenii nu se pot suna între ei, pentru a se verifica, fiind luate în calcul cele mai rele scenarii. Astfel, numărul decedaţilor după acest dezastru natural creşte la 5. Încă o persoană este în continuare dată dispărută.

Vezi și

E jale în localităţile lovite de viituri. S-au mai retras apele, dar în urma lor au rămas tone de noroaie, iar oamenii vor munci zile întregi, săptămâni, de acum încolo, să scoată mâlul din gospodării. Ei au nevoie de alimente, pentru că magazinele sunt închise şi nu există electricitate şi nici semnal la telefon. Este nevoie de apă potabilă, încălţări şi paturi, pături şi materiale de construcţii pentru refacerea gospădăriilor. Autorităţile au anunţat deblocarea unor fonduri de urgenţă, dar va mai dura până când aceşti bani vor ajunge şi la sinistraţi.

Pe acelaşi subiect

Risc epidemiologic după inundaţii

În plus, există şi un risc epidemiologic. Sunt sute de animale moarte în curţi. Păsări, porci, capre, toate au murit înecate în ultimele două zile şi vor contamina solul, dar şi aerul. În zonă sunt şi sute de jandarmi, militari şi pompieri care vor primi misiuni de ajutorare a populaţie.

Cel mai grav, riscul unor noi inundaţii nu a trecut, meteorologii anunţând noi precipitaţii şi creşteri ale nivelurilor râurilor şi pârâurilor din această zonă, în zilele următoare.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Risc epidemiologic după inundaţiile dezastruoase din Galaţi. Apele încep să se retragă, dar ploile se întorc