Antena Meniu Search
x

Foto "Să văd şi eu cine mi-a furat copilul". Dreptate pentru Horia, băieţelul de 12 ani, ucis de un şofer extrem de beat în Oradea. Magistraţii au vrut să schimbe pedeapsa

Mama băiatului care a murit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de un şofer extrem de beat cere dreptul de a interveni în instanţă. Asta după ce magistraţii au vrut să schimbe pedeapsa de arest preventiv cu cel la domiciliu. După contestaţii şi presiune din partea procurorilor, judecătorii au revenit la decizia iniţială. Familia şi apropiaţii au ieşit din nou în prostest în faţa judecătoriei din Oradea şi au cerut să se facă dreptate. 

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:06

Horia avea 12 ani când un şofer beat l-a lovit pe o trecere de pietoni din Oradea. A murit o lună mai târziu în spital. Mama lui le cere acum judecătorilor să nu aibă clemenţă pentru cel vinovat de tragedie.

Luiza Chiva, mama băiatului ucis: Doresc să intru şi acolo, doresc să mă fac auzită, să mă asculte, măcar să intru acolo să văd şi eu. Să văd şi eu pe persoana care mi-a furat copilul. Nu mi-am dorit să organizez acest protest, nu mi-am dorit să fiu aici unde sunt, dar trebuie să fac, este de datoria mea dacă altceva nu am putut să fac. 

Judecătorii au revenit la primul verdict

După ce anterior au decis să îl lase pe şofer în arest la domiciliu, judecătorii au fost constrânși de contestaţiile depuse de procurori să dea un nou verdict ieri, la Curtea de Apel Oradea. Bărbatul se află din nou în arestul Poliţiei. 

Pe acelaşi subiect

Răzvan Doseanu, avocat: Considerăm că textul este neconstituţional. Am ridicat excepţia în faţa Tribunalului Bihor. Aparent persoanele vătămate nu au niciun cuvânt de spus, adică victimele şi persoanele vătămate ale unor infracţiuni garve, de viol spre exemplu, omor unde este cazul, familiile rămase sunt legate de mâini şi de picioare. 

10 proteste pentru micuţul Horia

De la tragedie şi până acum familia şi apropiaţii lui Horia au organizat aproape 10 proteste. 

Luiza Chiva, mama: Suntem într-o ţară europeană, într-o ţară normală, nu într-o ţară bananieră unde trebuie să ne facem legea junglei. Nu înţeleg atâtea bâlbâilei în justiţie şi în acest caz mai ales. Probe există suficiente şi toate sunt împotriva lui, probele sunt concludente şi nu înţeleg de ce nu se face dreptate. 

La momentul accidentului care a avut loc în iunie, tânărul şofer a fost găsit cu o alcoolemie de comă - 2,03 mg/l alcool pur în sânge. După ce a lovit copilul, şoferul a fugit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Să văd şi eu cine mi-a furat copilul". Dreptate pentru Horia, băieţelul de 12 ani, ucis de un şofer extrem de beat în Oradea. Magistraţii au vrut să schimbe pedeapsa